FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » FC Utrecht bindt vier talenten tot 2018

 

 

 

FC Utrecht heeft de talenten Jelle de Lange, Thijmen Nijhuis, Giovanni Troupée en Nick Venema vastgelegd. De jeugdspelers zetten vanmiddag hun handtekening onder contracten die ingaan op 1 juli 2015 en lopen tot medio 2018.

 

jelledelangecontract.jpg

 

Verdediger Jelle de Lange (17) is bezig aan zijn tweede seizoen in de FC Utrecht Academie. Hij is gezien zijn leeftijd nog B-junior, maar is vervroegd doorgeschoven naar FC Utrecht O19, waarin hij veelal in de basis staat. “Een intelligente, linksbenige verdediger met overzicht en een sterk aanlerend vermogen”, omschrijft Technisch Manager & Hoofd Jeugdopleidingen Henny Lee Amsterdammer De Lange. De jeugdinternational van Oranje Onder 17 is door FC Utrecht tot medio 2018 vastgelegd.

 

thijmennijhuiscontract.jpg

 

Doelman Thijmen Nijhuis (16) speelt momenteel voor FC Utrecht O17, al traint de Zeister doelman al mee met FC Utrecht O19 en maakte hij enige tijd geleden in een oefenduel met USV Elinkwijk zelfs al zijn opwachting in het eerste elftal van FC Utrecht. “Thijmen is een talentvolle doelman, met een goede lengte en typische keeperskwaliteiten”, zegt Lee. Nijhuis speelt sinds 2009 voor de FC Utrecht Academie en ontving uitnodigingen voor Oranje Onder 16 en Oranje Onder 17. Hij heeft zich tot medio 2018 aan FC Utrecht verbonden.

 

giovannitroupeecontract.jpg

 

Vleugelverdediger Giovanni Troupée (16) uit Breukelen draagt sinds 2009 het shirt van FC Utrecht. Hij speelt nu voor FC Utrecht O17, maar traint al mee met FC Utrecht O19 en maakte enige tijd geleden in een oefenduel met USV Elinkwijk zelfs al zijn opwachting in het eerste elftal van FC Utrecht, evenals De Lange en Nijhuis overigens. “Giovanni heeft veel drive naar voren”, licht Lee toe. “Een winnaarsmentaliteit en goede verdedigende kwaliteiten bovendien.” Troupée ontving al uitnodigingen voor Oranje Onder 16 en Oranje Onder 17 tekende een contract dat hem tot medio 2018 aan FC Utrecht verbindt.

 

nickvenemacontract.jpg

 

Aanvaller Nick Venema (15) is bezig aan zijn eerste seizoen als speler van de FC Utrecht Academie en komt uit voor FC Utrecht O16, hoewel hij al met FC Utrecht O17 meetraint. De spits uit Austerlitz behoorde al tot de voorselectie van Oranje Onder 16. “Een talentvolle spits, wiens specialiteit zijn scorende vermogen is”, aldus Lee. Ook Venema heeft zich tot medio 2018 aan FC Utrecht verbonden.

 

jeugdcontracten.jpg

 

“Met het vastleggen van deze spelers, van wie drie uit de provincie Utrecht, laten we wederom zien dat we bij FC Utrecht toekomstgericht te werk gaan en spelers vanuit de opleiding willen en kunnen opleiden voor het eerste elftal”, zegt Lee. “Naast deze spelers hebben we nog meer talentvolle voetballers in huis, maar zij zullen zich eerst verder moeten ontwikkelen alvorens een vervolgstap te zetten. ‘Iedere boom groeit in een ander tempo’, zeg ik dan altijd. Jelle, Thijmen, Giovanni en Nick zetten met het ondertekenen van hun eerste contract die stap al. Het is nu aan hun om zich verder te ontwikkelen, hun kans te pakken en de stap naar het eerste elftal te maken. Wij zullen ze bij dat proces zoveel mogelijk beïnvloeden en begeleiden en hebben het volste vertrouwen in hun kunnen.”

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ayoub El Bajghouri
6 maanden geleden

mijn kind wil hij bij fc utrecht talintdag

Imran Aaddab
een jaar geleden

Wanneer zijn er weer talentendagen.
mijn zoontje wil graag mee doen.