FC Utrecht O13 heeft in de eerste competitiewedstrijd een verdiende maar geflatteerde nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten uit Volendam.

Het team begon degelijk aan de wedstrijd. Er werd compact gespeeld en goed verdedigd. Het lukte echter niet om hoog druk te zetten, waardoor Volendam steeds vaker in balbezit kwam en dreigend naar voren kon spelen. Zelf creëerde FC Utrecht maar weinig kansen. Uiteindelijk scoorden de gasten in de 25e minuut, waardoor FC Volendam bij rust een verdiende 0-1 voorsprong had.

In de tweede helft lukte het wel om FC Volendam onder druk te zetten. Er volgden dan ook een aantal goede kansen, maar het was Volendam dat uiteindelijk beter met de mogelijkheden wist om te gaan en nog twee keer kon scoren. Eindstand 0-3.