FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 maart » FC Utrecht geeft AZ een pak slaag

 

 

 

AZ is in de Galgenwaard tegen een grote nederlaag opgelopen. Het elftal van trainer John van den Brom keek al na zestien minuten tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstand aan op bezoek bij FC Utrecht. Uiteindelijk werd het 6-2.

 

FCUtrechtAZ20142015WillemJanssen.jpg

 

De nederlaag van de Alkmaarders betekent goed nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers wonnen wél, met 3-0 van NAC Breda, en nemen de derde plek in de eredivisie over van AZ.

AZ zal zelden zo slecht zijn begonnen aan een eredivisieduel als zondagmiddag. Al na zestien minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord. Na de snelle openingstreffer van Willem Janssen (eerste minuut) verdubbelde Mark Diemers in de negende minuut met een heerlijke dropkick de score.

 

FcUtrechtAZ20142015HallerenJanssen.JPG

 

Een ongelukkige handsbal van Mattias Johansson maakte het drama voor de ploeg van trainer John van den Brom compleet. De bal belandde op de stip en werd door Sebastien Haller binnengeschoten.

 

FCUtrechtAZ20142015spelersAZ.jpg

Van den Brom greep in de rust hard in. De trainer haalde zijn drie aanvallers naar de kant. Dabney Dos Santos, Robert Mühren en Steven Berghuis moesten het veld ruimen en werden vervangen door Muamer Tankovic, Guus Hupperts en Aron Johannsson. De laatste maakte in de 57e minuut de 3-1.

 

FCUtrechtAZ20142015keeperaz.jpg

 

De opleving van AZ was van korte duur, want een nieuwe handsbal van de Alkmaarders leverde Utrecht opnieuw een strafschop op. Haller ging achter de bal staan en passeerde Esteban voor de tweede keer. Kristoffer Peterson keerde terug van zijn door Anouar Kali toegebrachte kaakbreuk en zorgde op mooie wijze voor de vijfde goal.

Vlak na de 5-2 van  Mattias Johansson zorgde Edouard Duplan in de 89e minuut voor het slotakkoord.

 

FCUtrechtAZ20142015vandenBrom.jpg

 

Trainer Rob Alflen sprak van een 'voetbalfeest'. "Voor de supporters, maar ook voor ons. Het was genieten op de bank. We hebben wel vaker zo gespeeld, maar dan bleef het gewoon 0-0. Nu viel alles binnen en stonden we heel snel met 3-0 voor."

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.