FC Utrecht is er niet in geslaagd om in Eindhoven te winnen van PSV. De ploeg van trainer Phillip Cocu versloeg FC Utrecht met 3-1. Halverwege de wedstrijd koesterde FC Utrecht stille hoop met een punt naar huis te gaan. Het stond bij rust 0-0 en PSV had nog niet veel indruk gemaakt.

Aan het begin van de tweede helft sloeg PSV genadeloos toe. Binnen 2 minuten stond het 1-0 door een treffer van Luciano Narsingh op aangeven van Memphis Depay. De topscorer van de eredivisie maakte er zelf enkele minuten later 2-0 van.

Yassin Ayoub bracht FC Utrecht nieuwe hoop toen hij 20 minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer tekende, maar Depay besliste het duel in de blessuretijd met zijn vijftiende treffer van het seizoen. FC Utrecht won slechts één keer in Eindhoven; dat was in 1980.

FC Utrecht zakt naar plaats 13 in de eredivisie. Volgende week komt de FC Dordrecht, de hekkensluiter, op bezoek in De Galgenwaard