FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 augustus » FC Utrecht op zoek naar eerherstel

 

 

Na de dikke nederlaag bij FC Twente (6-0) van vorige week, probeert FC Utrecht zondag thuis in de Galgenwaard eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen te boeken. AZ, dat donderdag nog een Europees duel speelde, is te gast in Utrecht.

Trainer Jan Wouters hoopt dat zijn ploeg is hersteld van de dreun tegen Twente. ,,We begonnen tegen Twente goed en kregen al snel een goede kans. Als Twente niet veel later scoort, zie je hoe jong en broos de ploeg is als het tegenzit. Dat moeten we proberen te voorkomen'', aldus Wouters.

Deze week voegde doelman Robbin Ruiter zich bij de andere geblesseerden, Adam Sarota, Cedric van der Gun, Edouard Duplan en Kenny Teijsse. Daartegenover staat de entree van huurling Willem Janssen, die zondag direct inzetbaar is.

Opponent AZ keerde vrijdagmiddag pas terug uit Griekenland, waar het voor de Europa League met 3-1 won van Atromitos. Trainer Gertjan Verbeek gaf de basisspelers van die wedstrijd een dag later vrijaf voor de training. Tegen Utrecht ontbreken in ieder geval nog Dirk Marcellis, die nog herstelt van een knieoperatie en de met een liesblessure kampende spits Denni Avdic.

Met Aron Jóhannsson heeft Verbeek de beschikking over een goed alternatief. De kersverse Amerikaans international scoort dit seizoen een goal per wedstrijd en was in april tegen uitgerekend FC Utrecht voor het eerst trefzeker in de eredivisie.

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen