FC Utrecht onder 17 heeft het jaar 2013 afgesloten met een verdiende overwinning op FC Twente B1. Op Zoudenbalch bleef het lang spannend, maar in blessuretijd schoot invaller Quinten Lacrum de 2-0 achter FC Twente keeper Mark Spenkelink FC Utrecht heeft eigenlijk de hele wedstrijd gedomineerd, want de Twente aanvallers zetten niet echt vol druk op de FC Utrecht verdediging. Utrecht deed dat wel op de verdediging van de Enschedeërs en had dan ook het meeste balbezit. Toch waren er geen grote kansen te tellen, omdat Utrecht in de laatste fase niet vaak goede keuzes maakte. Vlak voor rust was er wel een kans voor spits Nick Hak na een goede voorzet van Anthony Berenstein, hij raakte de bal echter niet goed zodat zijn inzet over het doel verdween. Vlak daarvoor had Twente op voorsprong moeten komen, toen de rechtsbuiten van Utrecht de bal zomaar op het middenveld inleverde en de Twente spits uit de daarop volgende aanval voor een leeg doel kwam te staan, hij liet Utrecht echter ontsnappen.

Na rust was Utrecht ook de bovenliggende partij. Het werd al snel duidelijk dat als Utrecht niet zou scoren, zij eigenlijk hun eigen tegenstander zouden zijn, want Utrecht had zoals vaker moeite met de omschakeling en leidde nog wel eens slordig balverlies in de opbouw. Gelukkig kwam Utrecht in de 56e minuut op een verdiende voorsprong toen Twente de bal niet kon wegwerken uit hun strafschopgebied en Nick Hak nu het vizier wel op scherp had staan. Daarna maakte Utrecht het zichzelf moeilijk door niet de genadeklap uit te delen en Twente zodoende in de wedstrijd te houden. Utrecht kwam soms ook nog met teveel mensen voor de bal te staan en uit één zo’n situatie kon de Twente spits alleen op keeper Bodhi Prinssen afgaan. Linksback Tim Brinkman kon de spits echter nog achterhalen en voorkwam met een prima sliding de gelijkmaker. Zoals gezegd werd de wedstrijd in de extra tijd tenslotte op slot gegooid en sluit Utrecht een prima eerste helft van het seizoen af met een plaats bij de bovenste vijf.

Komende week reist FC Utrecht af naar Ghana, waar zij in het kader van het KNVB clublinking project op bezoek gaat bij de FC Utrecht Tamale voetbalschool en ook een bijdrage gaat leveren aan het Wash project, waarbij een school zal worden aangesloten op drinkbaar leidingwater en sanitaire voorzieningen. Trainer Claudio Braga was blij dat zijn ploeg met een overwinning in de zak straks in het vliegtuig kan stappen: “Ik was vandaag met name tevreden over de jongens die een tijd niet gespeeld hebben en zich vandaag op een uitstekende wijze hebben gemanifesteerd. Dat geeft een hoop perspectief voor de tweede seizoenshelft in het kader van de concurrentie posities.” FC Utrecht onder 17 wenst al zijn volgers en supporters heel fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2014 toe.

FC Utrecht O17 - FC Twente VA B1  2-0  (0-0)

“56  1-0  Nick Hak
“80  2-0  Quinten Lacrum