Jong FC Utrecht heeft de oefenwedstrijd tegen Jong Vitesse verdiend gewonnen. Op het prachtige nieuwe complex van Vitesse op Papendal werd het 2-3. De Utrechtse doelpunten kwamen op naam van Rubio Rubin, Kevin van Kippersluis en Soufian Moro.

De wedstrijd werd in verband met de verwachtte regen gespeeld op het kunstgrasveld op Sportcomplex Papendal. Gelukkig liet de regen nog even op zich wachten en kon de wedstrijd onder prima voetbalomstandigheden worden gespeeld.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was Jong FC Utrecht de bovenliggende partij. De ploeg van Ab Plugboer wist druk te zetten en een hoop kansen te creëren. De kansen werden niet omgezet in goals, waardoor het Jong Vitesse was dat de score opende. In de 27ste minuut dacht Jong FC Utrecht een vrije trap te krijgen. De scheidsrechter liet echter doorspelen en in de omschakeling vergaten de Utrechtse beloften te blijven verdedigen. Hierdoor kon Tristan Berghuis alleen voor keeper Paul van der Helm komen en de bal binnenschieten.

De Franse testspeler Richard Barroilhet leek deze voorsprong voor Vitesse vrijwel meteen terug te gaan draaien. Ook hij kwam alleen voor de keeper, maar deze wist de bal met zijn lichaam te blokkeren en tot corner te verwerken. Er waren nog een aantal kansen, maar de rustand bleef 1-0, mede doordat Paul van der Helm vlak voor rust een vrije trap van Gino Bosz uit de goal wist te tikken.

Ook na rust was Jong FC Utrecht aanvallend sterk en ging de ploeg op jacht naar de gelijkmaker. Daniël van Son speelde vanaf de rechterkant een grote rol in de gecreëerde kansen van Jong FC Utrecht. Helaas konden zijn voorzetten net niet tot goal worden verwerkt. In de 53ste minuut was het wel raak. Een vrije trap van Nassir El Aissati vanaf de achterlijn kwam bij Rubio Rubin terecht. De Amerikaanse spits kwam inlopen en kon de vrije trap in de goal schuiven.

Bij de tweede Utrechtse goal was Rubin opnieuw betrokken. Hij onderschepte de bal en speelde deze op Kevin van Kippersluis die laag in schoot. Daarmee zette hij de 1-2 en de verdiende voorsprong op het bord. Hierna had FC Utrecht een paar goede kansen om door te drukken, maar was het weer Vitesse dat scoorde. Na een aanval over links, waarbij de Arnhemmers vrij makkelijk door de verdediging konden komen, was het Mohamed Hamdaoui die scoorde voor de thuisploeg.

Jong FC Utrecht liet het hier niet bij zitten. Opnieuw kwam er een voorzet van Daniël van Son. Dit keer bereikte hij Soufian Moro, die zichzelf in het strafschopgebied vrij kapte en de bal binnen schoof. Hiermee zette hij de eindstand op het scorebord: 2-3.

De volgende wedstrijd van Jong FC Utrecht is op maandag 16 september. Dan speelt de ploeg in de Beloftencompetitie Poule B uit tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd begint om 18:30 uur op Sportpark Mandemakers in Waalwijk.

Scoreverloop:

27' 1-0  Tristan Berghuis

53' 1-1  Rubio Rubin

64' 1-2  Kevin van Kippersluis

72' 2-2  Mohamed Hamdaoui

84' 2-3  Soufian Moro

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm, Laurens van der Voort (60’ Romano van der Stoep), Jordi Balk, Yannick Cortie, Jordy van der Winden, Nassir El Aissati (83’ Soufian Moro), Gyliano van Velzen (60’ Darren Rosheuvel), Thijs van Hofwegen (45’ Daniël van Son), Richard Barroilhet (45’ Rubio Rubin), Kevin van Kippersluis