FC Utrecht O17 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Willem II/RKC in Tilburg tot een goed einde weten te brengen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na een 0-2 voorsprong liet Utrecht de Tilburgers weer in de wedstrijd komen, maar nam snel daarna weer afstand en moest uiteindelijk alle zeilen bijzetten om de voorsprong over de streep te trekken.

Na de deceptie twee weken geleden tegen Ajax en een weekeinde rust waren de mannen van Claudio Braga er uiteraard op gebrand om de goede lijn van het begin van dit seizoen weer op te pakken. Willem II/RKC dat slechts 1 punt op de ranglijst achter Utrecht stond leek daarvoor de ideale tegenstander.

Utrecht begon de wedstrijd met veel balbezit, terwijl Willem II af en toe goed onder de Utrechtse druk kon uitvoetballen en verder wachtte op de fouten die Utrecht zou maken. Al vrij snel leek dat ook de goede strategie want een verkeerde terugspeelbal bracht een Willem II speler alleen voor Utrecht keeper Thijmen Nijhuis. De laatste voorkwam echter een snelle Utrechtse achterstand.

Na een kwartier kwam Utrecht op voorsprong via Karim Loukili die na een kort genomen hoekschop de bal vanaf de punt van het strafschopgebied prachtig in de bovenhoek wist te krullen. Al snel daarna een uitgelezen kans op de 0-2 nadat de Willem II keeper Utrecht spits Nick Hak ondersteboven liep en Anthony Berenstein een vrije trap mocht nemen. Via de keeper en de lat werd het niet meer dan een hoekschop. De 0-2 viel later toch via spits Nick Hak na een prachtige dieptebal van Enrique Emerencia.

Utrecht was af en toe toch vaak slordig in balbezit en dat moest toch een keer verkeerd gaan. Wat heet, vlak voor rust balverlies aan Utrechtse kant met te veel mensen voor de bal, waarna via een snelle uitbraak Willem II spits Kal Verheijden de Utrecht keeper prima omspeelde en de 1-2 ruststand op het bord zette.

Na rust een veel te slap FC Utrecht dat pas weer wakker schrok na de gelijkmaker van Willem II. Meer agressie in het spel zorgde ervoor dat Utrecht weer op voorsprong kwam na goed doorzetten en een goede afronding van Anthony Berenstein. Diezelfde Berenstein leek vlak daarna voor de 2-4 te zorgen door een afgeslagen hoekschop à la Ibrahimovic in het Willem II doel de deponeren. De arbiter van dienst floot echter al dan niet terecht af, omdat de Willem II doelman niet ongeschonden uit de hoekschop was gekomen en nog op de grond lag. Maar zo’n kwartier voor tijd was er toch weer de marge van twee doelpunten door een voorzet van Utrecht rechterspits Quinten Lacrum, die enigszins geholpen door de wind rechtstreeks in het Willem II doel verdween.

Willem II zette daarna alles op alles om nog langszij te komen, maar Utrecht verdedigde nu wel agressief en bij de les, zodat een uiteindelijk verdiende 4-2 overwinning kon worden bijgeschreven.

Trainer Claudio Braga na afloop: “In de eerste helft hebben we Willem II ver van het eigen doel weten te houden en speelden vanuit een goede opbouw. Daaruit konden we een 0-2 voorsprong nemen, die we door een individuele fout en een slap begin van de 2e helft zo maar weer weggaven. We herstelden ons daarna door aanvallend weer het initiatief te pakken en tempo in de wedstrijd te brengen. Na de 4-2 hebben we de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. Ik heb naast goede individuele prestaties gelukkig aan het einde van de wedstrijd ook een team gezien dat wilde knokken voor de overwinning.”