FC-Utrecht.org

 

 

De Grote FC Utrecht Quiz

Speelronde 12

 

 

 

1. Welke oudspeler was na een rode kaart zo boos dat hij een raam insloeg, waarmee hij zichzelf blesseerde?

 

2. Welke oudspeler had toestemming nodig van de burgemeester om voor FC Utrecht te mogen spelen?

 

3. Welke speler werd door een voormalige trainer 'de hoer van het team' genoemd?

 

4. Welke oudspeler bracht elke vrijdag tien vlaaien mee naar de training?

 

5. Wat is de overeenkomst tussen Wim van der Horst, Henny Lee en Rob Alflen?

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Stoke City - Helsinki - Noorse beker

 

7.      VVCS - Noord Nederland - Nol de Ruiter

 

8.      Monrovia - Amerika - Liberiaans international

 

9.    Verhuur - Meniscusoperatie - FC Lienden

 

10.  Wageningen - Fortuna - MVV


 

De antwoorden worden volgende week gegeven, onder de vragen van speelronde 13.

 

 

 

Antwoorden Speelronde 11

 

 

 

1. Welke oudspeler was na zijn carrière zaakwaarnemer van Ismaïl Aissati en Ibrahim Afellay?

Ed van Stijn speelde zijn hele carrière voor DOS en FC Utrecht, maar werd hierna scout voor PSV. Hij is één van de ontdekkers van Aissati en Afellay en werd tevens hun zaakwaarnemer.

 

2. Welke ouddoelman kwam in opspraak na bedreiging van een journalist?

Khalid Sinouh kwam in 2007 als reservedoelman van AZ in opspraak door journalist Sieb van Oostindie te bedreigen. Sinouh was boos over een artikel in het AD, waarin hij de schuld kreeg van de tegentreffer in het met 0-1 verloren duel tussen Jong AZ en Jong Vitesse. Toen hij van Oostindie een dag later tegenkwam in de persruimte, ging hij minutenlang met zijn hoofd tegen het hoofd van de journalist staan. 'Als ik je op straat tegenkom, heb je een probleem', was één van de dingen die Sinouh tegen de journalist zei.

 

3. Welke oudspeler degradeerde in 2010 in België?

Stefaan Tanghe degradeerde in 2010 met Roeselare naar de Tweede Klasse.

 

4. Welke oudspeler kreeg in 2007 te horen dat hij suikerziekte heeft?

Bij Stijn Vreven werd in maart 2007 suikerziekte vastgesteld. Vreven speelde op dat moment voor ADO Den Haag.

 

5. Welke twee oudkeepers zijn in problemen gekomen door geruchten over seks met de vrouw van respectievelijk een trainer en een sponsor?

Over Harald Wapenaar gaat het gerucht dat hij seks heeft gehad met Toos Adelaar, de vrouw van Trainer Frans Adelaar. Wapenaar heeft dit zelf altijd ontkend.

Over René Ponk wordt verteld dat hij tijdens een trainingskamp in Spanje seks heeft gehad met de vrouw van een sponsor. René Ponk staat bekend als een liefhebber en over hem doen meer verhalen de ronde.

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Hoofdtrainer - Polar Cup - FC De Bilt

Koos van Tamelen was tussen het vertrek van Foeke Booy en de komst van Willem van Hanegem korte tijd ad interim hoofdtrainer van FC Utrecht. Onder zijn leiding werd op Curaçao de Polar Cup gewonnen. Tegenwoordig werkt van Tamelen voor de Voetbalschool regio Utrecht en is hij bestuurslid Technische Zaken bij FC De Bilt.

 

7.    Mijdrecht - Willem Endstra - Faillissement

Oudkeeper Joop Leliveld was eigenaar van het Mijdrechtse bouwbedrijf Midreth. Hij onderhield zakelijke banden met de vermoorde Willem Endstra, bekend uit het Holleeder-onderzoek. Midreth is in 2011 failliet verklaard.

 

8.     Colombia - Amerika - Jongste doelpuntenmaker ooit

Juan Agudelo is geboren in Colombia. Op achtjarige leeftijd kwam hij naar Amerika. Op 17 november 2010 maakte hij zijn debuut voor het nationaal elftal van Amerika in de vriendschappelijke interland tegen Zuid-Afrika. Hij scoorde in dat duel het enige doelpunt en is daarmee de jongste doelpuntenmaker die ooit heeft gescoord in het shirt van Amerika.

 

9.     Wirral - Liverpool - 2003-2004

John Achterberg begon zijn carrière bij FC Utrecht en speelde daarna voor NAC, FC Eindhoven en Tranmere Rovers. Die laatste club heeft de bijnaam 'Trots van de Wirral'. De Wirral is een district in het Engelse graafschap Merseyside. In Tranmere is John Achterberg een kleine legende. In het seizoen 2003-2004 hield hij twintig wedstrijden lang zijn doel schoon. Tegenwoordig is Achterberg keeperstrainer bij Liverpool.

 

10.  2x Johan Cruijff schaal - 2x Landskampioen - Degradatie

Joost Broerse won in 2004 de Johan Cruijff schaal met FC Utrecht en in 2014 met PEC Zwolle. In 2009 en 2011 werd hij met Apoel Nicosia landskampioen van Cyprus. Broerse won ook zowel met FC Utrecht als met PEC Zwolle de KNVB beker en won met Apoel de nationale beker en twee keer de Supercup. In 2012 degradeerde hij met Excelsior naar de Jupiler League.


 


 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen