FC-Utrecht.org

 

 

De Grote FC Utrecht Quiz

Speelronde 11

 

 

 

1. Welke oudspeler was na zijn carrière zaakwaarnemer van Ismaïl Aissati en Ibrahim Afellay?

 

2. Welke ouddoelman kwam in opspraak na bedreiging van een journalist?

 

3. Welke oudspeler degradeerde in 2010 in België?

 

4. Welke oudspeler kreeg in 2007 te horen dat hij suikerziekte heeft?

 

5. Welke twee oudkeepers zijn in problemen gekomen door geruchten over seks met de vrouw van respectievelijk een trainer en een sponsor?

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Hoofdtrainer - Polar Cup - FC De Bilt

 

7.      Mijdrecht - Willem Endstra - Faillissement

 

8.      Colombia - Amerika - Jongste doelpuntenmaker ooit

 

9.    Wirral - Liverpool - 2003-2004

 

10.  2x Johan Cruijff schaal - 2x Landskampioen - Degradatie


 

De antwoorden worden volgende week gegeven, onder de vragen van speelronde 12.

 

 

 

Antwoorden Speelronde 10


 

 

 

1. Welke oudspeler veranderde de schrijfwijze van zijn naam, nadat een neef na stamboomonderzoek had ontdekt dat de familienaam een Schotse en geen Duitse oorsprong had?

Henk Fraser. In het verleden schreef hij zijn familienaam als Fräser.

 

2. Welke oudspeler werd in 2011 genomineerd voor Meest Maatschappelijk Betrokken speler van de Eredivisie?

Daan Bovenberg. Na zijn transfer naar FC Utrecht gaf hij een deel van het tekengeld aan een goed doel.

 

3. Welke oudspeler werd als militair uitgezonden naar Kosovo?

Joost Terol

 

4. Welke speler maakte samen met Rodney Sneijder de overstap naar Ajax?

Anouar Kali speelde samen met Rodney Sneijder in de jeugd van VV DOS en zij maakten op achtjarige leeftijd samen de overstap naar Ajax.

 

5. Welke oudspeler is tegenwoordig eigenaar van een koffieketen?

Driss (Dries) Boussatta is eigenaar van espressobar Buongiorno met vier vestigingen in Amsterdam.

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Lee - Glasgow Rangers - Turkije

Eén van de bijnamen van Jan Wouters is Lee Wouters, als verwijzing naar Lee Towers. In zijn Ajaxtijd gaf hij een elleboogstoot aan Alex Pastoor en als speler van het Nederlands elftal deed hij hetzelfde bij Paul Gascoigne.

Van 2001 tot en met 2006 was Wouters assistent-trainer bij Glasgow Rangers. Sinds dit seizoen is hij werkzaam als hoofd jeugdopleiding bij Kasimpaşaspor in Turkije.

 

7.    Vuurwerk - Visvijver - Café

In 2004 werd Theo Lucius opgepakt wegens handel in illegaal vuurwerk. Bij gebruik van door Lucius geleverd vuurwerk was een man een oog kwijtgeraakt. Hij riskeert hierdoor een straf van zes jaar wegens betrokkenheid bij dit ongeluk, maar wordt uiteindelijk slechts veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur.

Vissen is een grote passie van Lucius. Hij heeft een eigen visvijver, 'De Vossekuil', waar mensen tegen betaling mogen vissen. De opbrengst van de vijver gaat naar de hulp voor ernstig zieke en gehandicapte kinderen.

In 2010 opende Lucius samen met een vriend een café in Heeswijk. Nog datzelfde jaar brandde het pand volledig af.

 

8.     Landskampioen - Injectie - Vermiste broer

Martin Okhuysen behoorde tot het elftal van DOS dat in 1958 landskampioen werd. In de slotfase van de competitie was hij geblesseerd, nadat hij in de derby tegen Elinkwijk per ongeluk tegen de onderkant van de schoen van Reinier Kreijermaat had getrapt. De kampioenswedstrijd in de Goffert tegen SC Enschede moest hij daarom eigenlijk aan zich voorbij laten gaan. Hij speelde echter toch met een injectie tegen de pijn. In de rust moest er opnieuw een injectie worden gegeven en kon hij daarna nauwelijks zijn schoen weer aankrijgen. Tot overmaat van ramp kwam er ook nog een verlenging. Toen was de injectie inmiddels uitgewerkt en verging hij van de pijn. Na afloop van de wedstrijd was hij niet eens meer in staat om de trap naar de kleedkamer op te gaan.

Zijn broer Kees moest in de oorlog naar Duitsland om te gaan werken. Hij nam daarbij de plaats in van de oudste broer die zou gaan trouwen. Na de oorlog is Kees niet meer teruggekeerd. Het is niet bekend of hij tijdens de oorlog is overleden of dat hij in Duitsland een nieuw bestaan heeft opgebouwd.

 

9.    29 november - 1 december - 23 maart

Drie data die onlosmakelijk verbonden zijn aan David de Tommaso. David overleed op 29 november 2005 aan een acute hartstilstand. Op 1 december werd tijdens een indrukwekkende ceremonie in stadion Galgenwaard afscheid van hem genomen. Op 23 maart 2007 werd de David di Tommaso Memorial Match gespeeld tegen AS Monaco, waarbij de opbrengst bestemd was voor de nabestaanden van David.

 

10.  Verdediger - Belgrado - 9 december

Blagoje Paunović speelde van 1975 tot en met 1977 als verdediger voor FC Utrecht. Hij was afkomstig van Partizan Belgrado. Belgrado is ook de stad waar hij op 9 december j.l. op de leeftijd van 67 jaar is overleden.


 


 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen