Vanmiddag de tweede competitiewedstrijd voor FC Utrecht O13 tegen AFC D1 op sportpark Zoudenbalch.

Trainer Marcel van der Net heeft één geblesseerde speler dus met een bijna complete selectie wordt begonnen aan de wedstrijd.

FC Utrecht neemt gelijk het initiatief en speelt duidelijk naar de intenties. Dit leidt in de 2e minuut al voor de eerste kans voor FC Utrecht. Een foute terugspeelbal naar de keeper van AFC wordt bijna onderschept door FC Utrecht. Niet veel later een corner voor FC Utrecht, de voorgezette bal wordt in het zijnet geschoten. FC Utrecht heeft en houdt het initiatief en creëert enkele kansen die niet leiden tot doelpunten. AFC is nauwelijks gevaarlijk, zodat de ruststand wordt bereikt met een 0-0 stand. FC Utrecht had duidelijk meer verdiend.

Na de pauze gaat FC Utrecht op de zelfde voet door als de eerste helft. AFC komt er de gehele tweede helft niet aan te pas. FC Utrecht zet druk naar voren en zet de tegenstander vast. In de 43e minuut wisselt trainer Marcel van der Net. Dit heeft 30 seconde later bijna resultaat. De ingevallen speler komt alleen voor de keeper van AFC, deze stopt de bal, de rebound keert de keeper weer en het schot daarna gaat maar rakelings naast. Pech voor FC Utrecht wat een voorsprong verdiend.

AFC komt nauwelijks op de helft van FC Utrecht en als ze er al komen veroverd FC Utrecht onmiddellijk weer de bal.

Dan de 51e minuut. FC Utrecht krijgt op links een corner, de bal komt hoog voor en wordt geweldig ingekopt. 1-0 voor FC Utrecht.

Ondanks de 1-0 voorsprong komt AFC er niet aan te pas en gaat FC Utrecht op zoek naar de bevrijdende 2-0. Kansen zijn er wel maar de wedstrijd eindigt verdient in een 1-0 overwinnen voor FC Utrecht.

Volgende week de uitwedstrijd naar FC Volendam en gaat FC Utrecht wederom voor een positief resultaat.