FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 maart » Er komt snel duidelijkheid in de zaak Michel Vorm

 

 

 

FC Utrecht hoopt op korte termijn uitsluitsel te krijgen in de zaak Michel Vorm. De club uit de Domstad is al enige tijd aan het touwtrekken met Swansea City. Michel Vorm stapte in 2011 over van FC Utrecht naar de club uit Wales. FC Utrecht nam daarbij genoegen met een lage transfersom, maar dwong wel een doorverkooppercentage af van dertig procent.

 

michelvorm.jpg

 


Afgelopen zomer verkocht Swansea de Oranje-international aan Tottenham Hotspur. Met de transfer was circa zes miljoen euro gemoeid. Ook Ben Davies en Gylfi Sigurdsson werden in de overgang betrokken. FC Utrecht liet Swansea weten recht te hebben op 30% van de transfersom, maar de Welshmen beweerden meteen dat Vorm vanwege de ruildeal gratis is vertrokken. FC Utrecht aarzelde niet en stapte direct naar de FIFA, omdat Swansea zich niet hield aan het contractueel overeengekomen doorverkooppercentage.

 

In november diende de Premier League-club bij de wereldvoetbalbond een verweer in.  "We hebben het gezien en liggen daar absoluut niet wakker van", reageerde Wilco van Schaik destijds tegen Voetbal International. "Het zijn de bekende open deuren, geen enkel nieuw feit is vermeld en er is geen goede onderbouwing van de absurde houding.""De hele voetballerij kijkt over onze schouder mee bij deze kwestie", vervolgde Van Schaik. "We merken dat deze zaak veel aandacht heeft bij clubs en bonden. Iedereen snapt dat de uitspraak verstrekkende gevolgen kan hebben voor transfers en doorverkooppercentages." Davies kwam bij de Spurs slechts achttien minuten in actie, terwijl Sigurdsson bij Swansea wel regelmatig speelt. Van Schaik: "Het is uiterst onwaarschijnlijk dat beide spelers dezelfde waarde kunnen hebben, en Michel voor nul euro van de hand is gedaan. Er is flink gerommeld met de bedragen, dat is ons inmiddels na het lezen van alle stukken wel duidelijk geworden. Het is nu aan de FIFA om dat te beoordelen, maar wij rekenen erop dat de waarheid uiteindelijk zal zegevieren."Inmiddels komt er schot in de zaak. "We hebben onze laatste verklaring ingeleverd en hopen voor het einde van het seizoen op een uitspraak”, liet algemeen directeur Wilco van Schaik deze week weten tegenover De Telegraaf.

 


De 31-jarige Vorm brak in 2002 door uit de Utrechtse jeugdopleiding. Na een huurperiode bij FC Den Bosch onpopte de keeper zich tot vaste waarde in de Galgenwaard. Na vijf seizoenen maakte Vorm de stap naar Swansea, waar hij de opwaartse lijn doortrok. Het resulteerde uiteindelijk in een transfer naar Spurs. In Londen zit Vorm veelal op de bank.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.