FC-Utrecht.org
Home » Teams » Jong FC Utrecht » Wedstrijdverslagen Jong FC Utrecht » 09 03 2015 Jong FC Groningen Jong FC Utrecht

 

 

 

Jong FC Utrecht heeft de aanval op de koppositie afgeslagen. De Utrechters, koploper van Divisie B op basis van doelsaldo, speelden de uitwedstrijd tegen naaste concurrent Jong FC Groningen met 1-1 gelijk.

 

 

JongGroningenJongUtrecht201420151.jpg

 

 

Op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen komt FC Groningen in de dertiende minuut op voorsprong. De beresterke Dino Islamovic neemt Keeper Menno Heus onder vuur. Die weet de bal te keren, maar kan niet voorkomen dat die voor de voeten van de al minstens zo krachtige Jafar Arias uitkomt. De rechtsbuiten van FC Groningen drukt af, in de verre hoek: 1-0.

 

 

JongGroningenJongUtrecht201420152.jpg

 

 

Een moment waarop alles even samenkomt is de 1-1 van Jong FC Utrecht. Gyrano Kerk schudt met een fantastische rush zijn bewaker Roland Baas van zich af en levert een perfecte voorzet af. Die komt terecht bij de mee opgekomen middenvelder Bart Ramselaar, die de bal zonder aarzelen door de benen van de Groningse doelman Stefan van der Lei schiet. De eerste helft is dan halverwege, en de ploeg van trainer/coach Robin Pronk heeft er amper negen minuten voor nodig gehad om een achterstand weg te poetsen.

 

 

JongGroningenJongUtrecht201420153.jpg


Wat na de gelijkmaker volgt, is een heerlijke, stevige voetbalpot waarin op het scherp van de snede wordt gespeeld door beide teams. In de 32ste minuut krijgt FC Utrecht de beste mogelijkheid van de eerste helft als aanvoerder Sofyan Amrabat de onderkant van de lat raakt. De bal stuit echter voor de doellijn terug het veld in. Aan de overzijde van het veld krijgt Dino Islamovic een kopkans uit een hoekschopsituatie. In de tweede helft wordt het nog feller en moet scheidsrechter Erwin Blank vier gele kaarten trekken. Keihard is het bij vlagen, maar nooit unfair. Jong FC Groningen en Jong FC Utrecht respecteren elkaar, maar geven tegelijkertijd geen grasspriet ruimte aan de tegenpartij cadeau. De pak ‘m beet 150 aanwezigen zien zo een boeiend schouwspel, waarin de koppositie van Divisie B de inzet is.

 

 

JongGroningenJongUtrecht201420154.jpg


Die is in handen van Jong FC Utrecht. En blijft dat ook, omdat het bij 1-1 blijft. Daardoor is het team uit Utrecht op basis van een beter doelgemiddelde dan de Groningers nog altijd de aanvoerder van de ranglijst. Had dat anders kunnen zijn? Ja. Want Jong FC Groningen krijgt kansen. Maar dat geldt ook voor Jong FC Utrecht, dat via Sofyan Amrabat - hij beukt de bal vanaf een meter of 25 op de deklat - nog het dichtst bij de winnende treffer is. Die winnende goal, die blijft uit. Van der Lei en Heus houden hun teams op de been. En zorgen er daarmee mede voor dat er een verdiende eindstand op het scorebord prijkt.

 

 

JongGroningenJongUtrecht201420155.jpg

 

 

Jong FC Groningen - Jong FC Utrecht 1-1 (1-1)
13. Jafar Arias 1-0
22. Bart Ramselaar 1-1

 

Gele kaarten: Juninho Bacuna, Hristiyan Denkovski, Burak Saban (allen Jong FC Groningen) en Laurens van der Voort (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 150.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

 

Opstelling Jong FC Groningen:
Stefan van der Lei; Berend Jan Schootstra, Mart Dijkstra, Martijn van der Laan, Roland Baas; Hilal Ben Moussa (75. Burak Saban), Sebastian Steblecki, Juninho Bacuna; Jafar Arias, Dino Islamovic, Bob Schepers (75. Hristiyan Denkovski).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Yemaro Hoogdorp, Laurens van der Voort, Darren Rosheuvel, Yannick Cortie (18. Jordy van der Winden); Sofyan Amrabat, Bart Ramselaar, Erwin de Groot; Gyrano Kerk, Hamza Boukhari (62. Rodney Antwi), Issa Kallon (82. Gyliano van Velzen).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.