FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 september » Onnodige nederlaag bij FC Twente

 

 

 

FC Utrecht is er niet in geslaagd aan de indrukwekkende thuisbalans van FC Twente wat te doen. De ploeg van trainer/coach Robby Alflen trok vanmiddag (zondag) in de Grolsch Veste aan het kortste eind tegen de Tukkers: 3-1.

 


Het piept, het kraakt, het buigt, het rekt. Maar barsten? Nee, dat doet FC Twente uiteindelijk niet. De ploeg van trainer Alfred Schreuder, die over de sterkste thuisbalans van alle Eredivisionisten beschikt, trekt de goede lijn voor eigen publiek door ten koste van FC Utrecht. Tenminste, dat laatste zullen zij concluderen die graag scorebordjournalistiek bedrijven.
Degenen die het duel in Enschede hebben gezien, zullen tot een ietwat andere conclusie komen. De Domstedelingen beginnen overigens wel matig aan de wedstrijd. Krijgen, nog voor ze er amper erg in hebben, een paar dotten van kansen tegen. En incasseren een doelpunt, al in de vijfde minuut. Middenvelder Kyle Ebecilio krult de bal vanuit een vrije trap buiten bereik van doelman Robbin Ruiter van FC Utrecht in de bovenhoek: 1-0.

 Naar mate de minuten in de Grolsch Veste wegtikken, krijgt FC Utrecht meer en meer grip op de Tukkers. Die lijken te hinken op twee gedachten: vol gaan voor nog een doelpunt, of de marge van die ene goal koesteren? De ploeg van trainer/coach Robby Alflen, die met de jonge voorhoede bestaande uit Rubio Rubin, Rodney Antwi en Cedric Badjeck de strijd aangaat, neemt de touwtjes in handen. Steeds steviger, steeds strakker, steeds beter. En dat levert kansen op. Mogelijkheden waar, mede door toedoen van de Enschedese sluitpost Nick Marsman, niet uit wordt gescoord.
Des te frustrerender is het dat na een dik uur spelen Ruiter opnieuw de bal uit het net moet vissen. Chris Kum probeert een bal weg te werken, maar raakt het speeltuig verkeerd. De lederen kogel hobbelt daardoor over de Utrechtse doellijn: 2-0.

 De Utrechters, met inmiddels ook Gyrano Kerk binnen de lijnen, wil ondanks die domper van geen opgeven weten. Zet FC Twente onder druk, speelt met Utrechtse branie en krijgt de trommelaars in de Grolsch Veste twintig minuten voor tijd stil als Yassin Ayoub, die een dijk van een pot speelt, de 2-1 in de bovenhoek rammelt.
En daarna blijft FC Utrecht met volle vaart vooruit gaan. Komen er weer kansen, maar krijgt het weer de deksel op de neus. Luc Castaignos beukt de bal in de hoek in de laatste minuut van de wedstrijd en beslist daarmee het duel dat FC Utrecht met tien spelers eindigt omdat Ayoub vlak voor tijd een tweede gele en dus rode kaart incasseert.

 

FC Twente - FC Utrecht 3-1 (1-0)
5. Kyle Ebecilio 1-0
64. Chris Kum (eigen doelpunt) 2-0
71. Yassin Ayoub 2-1
90. Luc Castaignos 3-1


Gele kaarten: Jesus Corona, Andreas Bjelland (beiden FC Twente), Chris Kum en Anouar Kali (beiden FC Utrecht).

Rode kaart: 89. Yassin Ayoub (FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 27.500.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.


Opstelling FC Twente:
Nick Marsman; Cuco Martina, Rasmus Bengtsson, Andreas Bjelland, Robbert Schilder (69. Dico Koppers); Kyle Ebecilio, Kamohelo Mokotjo, Hakim Ziyech; Jesus Corona (85. Torgeir Borven), Luc Castaignos, Ryo Miyaichi (53. Youness Mokhtar).

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel (78. Timo Letschert), Ramon Leeuwin, Gévero Markiet, Chris Kum; Anouar Kali, Yassin Ayoub, Mark Diemers (46. Gyrano Kerk); Rubio Rubin, Cedric Badjeck, Rodney Antwi.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen