"We hebben vandaag voornamelijk op de helft van de tegenstander gespeeld, ons daarmee kansen gecreëerd, maar hebben verzuimd onszelf  te belonen. PEC Zwolle wist uit een goed genomen vrije trap op voorsprong te komen, en heeft zich vervolgens nog verder ingegraven. Daarna zijn wij jammer genoeg niet meer bij machte geweest om tot scoren te komen. Ik ben teleurgesteld vanwege het resultaat, maar niet vanwege de getoonde werklust". Met deze analyse sloot trainer Robert Wijnands de wedstrijd tegen PEC Zwolle O19 af.

In het begin van de eerste helft ging het geruime tijd gelijk op, waarna een fase van ruim 20 minuten volgde waarin de gasten uit Utrecht het spel dicteerden. Maar goals leverde het hen niet op, ondanks dat Mitchell van Rooijen er wel heel dicht bij was. Door meteen druk op de opbouw van Zwolle te zetten werd doelman Mike Hauptmeijer wat nerveus, waardoor hij de bal pardoes bij van Rooijen inleverde. De doelman herstelde zich echter knap door de inzet met zijn been te keren. In de laatste fase, naar de rust toe, werd het initiatief door de Domstedelingen wat uit handen gegeven. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Hesselink werd het nog even spannend, toen Zwolle gevaarlijk doorkwam. Meer dan een corner leverde het hen niet op. De ruststand was 0-0.

Na de thee kreeg het publiek twee teams te zien, die fanatiek op zoek gingen naar de openingsgoal. Zwolle zocht het best en vond de opening. Ze kwamen op voorsprong uit een vrije trap, die totaal onnodig op de punt van het strafschopgebied door de Utrechtse verdediging werd weggegeven. Zwolle's centrale verdediger Mark Bruintjes schoot de bal via de onderkant lat binnen. En dan denk je aan de kant dat er nog tijd zat is om langszij te komen en zelfs de rollen te doen omdraaien. Maar PEC Zwolle groef zich nog verder in dan ze al deden en loerde op de kansen die de counter hen bracht.

FC Utrecht trainer Robert Wijnands ging, naarmate de eindfase dichterbij kwam, aanvallend wisselen en hoopte zo op de ommekeer. Maar die kwam helaas niet. Ofschoon het wéér Mitchell van Rooijen was, die een goal op de schoen had. Maar hij kwam een schoenlengte te kort. Aan de andere kant kon Zwolle met regelmaat doorkomen, maar dat deden ze meestal met weinig overleg. En als het dan wel dreigend werd was daar altijd nog FC Utrecht doelman Jordi Haneveld.

In de slotfase ontstond nog de nodige opwinding, toen Utrecht-spits Nick Hak onreglementair in het strafschopgebied werd neergehaald. Een penalty, daar was een ieder het wel over eens. Behalve leidsman Hesselink. Die beoordeelde het geval anders. De positie van waaruit hij waarnam was niet optimaal, waardoor hij niet volledig van een strafschop overtuigd was, zo verklaarde hij na afloop. Hoe dan ook, het was voor de bezoekers een bittere pil, want het had de gelijkmaker kunnen betekenen en PEC had met een man minder verder gemoeten. En dan had het anders kunnen lopen.

Maar ja, zo liep het dus niet. FC Utrecht stond na het laatste fluitsignaal met lege handen, waar een punt op zijn minst op zijn plaats was.

PEC Zwolle O19 - FC Utrecht O19 1-0
55. 1-0 Mark Bruintjes