FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » Prijzen catering in Galgenwaard gaan omhoog

 

 

 

FC Utrecht heeft na onderzoek en het doen van vergelijkingen, en na goed overleg met SupportersVereniging FC Utrecht en Stichting True Support, besloten de prijzen bij de publiekscatering in Stadion Galgenwaard te verhogen. Het betreft de eerste prijsstijging sinds jaren. Met de extra omzet die door de prijsverhoging wordt gerealiseerd, tracht FC Utrecht een kwaliteitsslag te maken in het assortiment, de uitstraling van de verkooppunten en training van personeel. 

 


Sinds 1 augustus verzorgt FC Utrecht de publiekscatering in Stadion Galgenwaard zelf, waar dit voorheen werd gedaan door Maison van den Boer. Na een half seizoen pionieren, is deze periode in de winterstop geëvalueerd. Daarnaast is een vergelijking gemaakt met de prijzen van de publiekscatering bij andere clubs in de Nederlandse Eredivisie. Hieruit blijkt dat FC Utrecht ondanks de prijsverhoging die nu wordt doorgevoerd, met de hoogte van zijn prijzen nog altijd niet tot de ‘duurdere’ clubs behoort. 

De prijzen bij de verkooppunten in Stadion Galgenwaard (publiekscatering) zijn sinds 2008, mede door de het betaalsysteem met munten waardoor een minimale prijscorrectie niet toe te passen is, ongewijzigd. Ondanks dat er de afgelopen jaren bijvoorbeeld op bier diverse accijnsverhogingen (45%) zijn geweest en dat de consumentenprijsindex in de periode 2006-2014 met 15% (inflatie) is gestegen. Deze verhoging en stijging zijn in het verleden niet doorgevoerd. 

FC Utrecht heeft zodoende besloten de prijzen bij de verkooppunten op de promenades  van de publieke tribunes in Stadion Galgenwaard te verhogen. De muntprijs bij FC Utrecht is sinds 2008 1 euro en gaat per 18 januari 2015 1,25 euro bedragen. Dit heeft tot gevolg dat een kop koffie vanaf 18 januari 1,25 euro kost. Bier en frisdrank zijn vanaf deze datum te verkrijgen vanaf 2,50 euro. 

Onderzoek Voetbal International
De bevindingen uit de benchmark van FC Utrecht werden kortgeleden bevestigd door het onderzoek ‘Wat kost ons voetbal 2014’ van het weekblad Voetbal International. Hieruit blijkt dat het goedkoopste kopje koffie op dit moment in Stadion Galgenwaard gedronken wordt en dat alleen bij Go Ahead Eagles in de Eredivisie een goedkoper biertje gekocht kan worden.

Bij het eerste thuisduel van FC Utrecht in 2015, de wedstrijd FC Utrecht – sc Heerenveen op zondag 18 januari, zijn de nieuwe prijzen van kracht.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen