FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 december » Rubio Rubin wil een huis kopen voor zijn ouders

 

 

 

Rubio Rubin kwam als grote onbekende binnen bij FC Utrecht, maar heeft zich inmiddels opgewerkt tot basisspeler. De aanvaller uit de Verenigde Staten weet waar hij het voor doet.

 

 


"Mijn ouders hebben heel veel opofferingen moeten doen om mij te laten voetballen", steekt het achttienjarige talent van wal in gesprek met De Telegraaf. "Er zijn periodes geweest in mijn jeugd dat we weinig geld hadden. Soms was er wel werk voor mijn ouders, soms niet. Het is wel eens voorgekomen dat we voor het avondeten alleen wat brood hadden."

"Toen ik een jaar of twaalf was kreeg ik van mijn vader te horen dat ik moest stoppen met voetballen. Mijn ouders konden het geld voor mijn tenue niet opbrengen. Uiteindelijk heb ik toch nog de kans gekregen om door te gaan. Mijn ouders besloten hun sieraden te verkopen. Dat heeft me hier gebracht. Ik vergeet nooit wat mijn vader en moeder allemaal voor me hebben gedaan."

Rubio, die onlangs debuteerde in Team USA, staat in het krijt bij zijn ouders. "Ooit wil ik mijn ouders een huis geven. Ze hebben nog nooit een eigen huis gehad. Eerst woonden we met het hele gezin in een appartement. Toen ik elf was zijn we op een trailerpark terechtgekomen, een speciale buurt in de stad met huizen op wielen. Daar wonen mijn ouders nu nog. De mensen in die wijk hebben niet veel geld, maar het was een leuke buurt om in op te groeien."

"Het belangrijkste geschenk dat ik mijn ouders nu kan geven is de volledige toewijding om het maximale uit mijn carrière te halen. Bij alles wat je doet in het leven moet je honderd procent geven. Als je dat niet doet zal je geen resultaten bereiken. Het is altijd de droom van mijn vader geweest dat ik succes zou hebben als voetballer. Ik ben er trots op dat ik hem nu gelukkig kan maken."

 

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen