NAC Breda en FC Utrecht hebben na een spectaculaire slotfase de punten gedeeld: 2-2. In de laatste vijf minuten werd liefst driemaal gescoord. Vijf minuten voor tijd zorgde Utrechter Dave Bulthuis voor de 1-1. Twee minuten later zette Rydell Poepon NAC opnieuw op voorsprong, maar nog geen minuut later bracht Cedric van der Gun de bezoekers voor de tweede keer langszij.

NAC gaf dus tot twee keer een voorsprong uit handen. Volgens Kwakman deed de Brabantse ploeg zichzelf daarmee te kort in het duel met FC Utrecht. 'We hadden het beter moeten uitspelen', zei de middenvelder na het 2-2 gelijkspel. Kwakman besefte daarnaast ook dat het compleet anders had kunnen aflopen voor NAC, als scheidsrechter Dennis Higler de overtreding van Henrico Drost in de openingsfase niet onbestraft had gelaten. De verdediger ging in de fout op Steve De Ridder na dom balverlies, maar ontsnapte aan een straf. 'Henrico gaf zelf ook toe dat het een rode kaart was', zei Kwakman na afloop. 'En dan hadden we met tien man gespeeld en waarschijnlijk nul punten gehad.'

De eerste helft had een ronduit lage amusementswaarde. Utrecht voetbalde iets makkelijker en kreeg een paar goede mogelijkheden. Juan Sebastián Agudelo faalde echter tweemaal.

NAC creëerde de eerste helft niets, maar kwam in de tweede helft beduidend beter voor de dag. Waar de bezoekers steeds stroperiger speelden, ging NAC juist veel soepeler spelen. Een afgekeurde goal van Poepon in de 53e minuut vanwege buitenspel was al een teken aan de wand. Even later was het toch raak. De maker van het schitterende doelpunt was Danny Verbeek. De linkeraanvaller kreeg de bal van Kees Kwakman aangespeeld en kegelde de bal in de bovenhoek.

NAC had Utrecht voor het grijpen, maar verzuimde. De rekening daarvoor kreeg het in de slotfase gepresenteerd. De matig spelende Bulthuis tekende, tegen de verhouding in, voor de 1-1. Een minuut later was het alweer 2-1. Utrecht-doelman Robbin Ruiter liet een op het oog houdbare kopbal van Poepon door zijn vingers glippen. Zo saai als het eerste bedrijf was, zo spannend was de slotfase. Het was nog niet gedaan met de goals, want een minuut voor tijd bepaalde Van der Gun de eindstand op 2-2.

NAC staat met 34 punten elfde. Nummer veertien Utrecht heeft er twee minder en staat vijf punten boven de streep.