FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 oktober » Utrechtvrouwen verliezen met 1-6 van Twente

 

 

 

Het gaat reëel gezien nog een zwaar seizoen worden voor FC Utrecht Vrouwen. De ploeg moet briljant spelen om het de beste teams van de BeNe League lastig te kunnen maken. FC Twente Vrouwen was zaterdag veel sterker dan de Domstedelingen (1-6). Dat was niet vreemd, wisten die.

Na ongeveer een kwart competitie kan de eerste tussenbalans op worden gemaakt. Die valt voor FC Utrecht Vrouwen negatiever uit dan positief. De ploeg heeft namelijk veel meer verliespunten dan punten (17 om 7) en ook meer doelpunten tegen dan voor (19 om 12). Heel reëel gezien is dat zo bijzonder nog niet, zo bleek ook zaterdag tijdens de wedstrijd tegen FC Twente Vrouwen.

De intenties van de Domstelingen om er een serieuze wedstrijd van te maken waren er best. Toch was al na één helft duidelijk dat de zege naar Enschede zou gaan. Bij rust stond het 0-3 door toedoen van Ellen Jansen en Sherida Spitse (twee goals). “Wij zijn niet opgewassen tegen de top”, gaf trainer Jürgen Schefczyk na het duel op Sportpark Elinkwijk aan in gesprek met Voetbal Centraal. “Alleen als we een briljante dag hebben en vroeg scoren, kunnen we tegen een goede ploeg in de wedstrijd groeien.”

De bovenste plaatsten op de ranglijst zijn waarschijnlijk te hoog gegrepen voor het op diverse plaatsen vernieuwde team, dat dit seizoen vooral punten scoort op het gebied van werklust. “Iedereen wil graag winnen”, vertelde Schefczyk. “Tegen sommige ploegen is het kwaliteitsverschil simpelweg te groot. Dat was vandaag enorm. Daarover zijn we gauw uitgepraat.”

Sabine Becx redde in de 75ste minuut nog wel de eer voor FC Utrecht Vrouwen. Na twee doelpunten van Anouk Dekker bracht zijn de stand op 1-5. “Dat is leuk, alleen we schieten er niets mee op”, zei ze. “Of er nou 0-1 op het scorebord staat of 1-6, maakt niet uit. Verliezen is verliezen. Zij waren gewoon te goed voor ons.”

Illustratief voor de krachtsverhoudingen waren volgens trainer Schefczyk de doelpunten van middenveldster Spitse. Zij scoorde twee keer van afstand. “Die goals ontstonden allebei doordat wij een speelster lieten lopen, waardoor een middenveldster uit moest stappen en Sherida vrij kwam te staan. Dat strafte zij, dankzij haar kwaliteit, direct af.”

Voor FC Utrecht Vrouwen viel niet veel meer dan een doelpunt en de eerste kans van de wedstrijd te noteren. Wendy Mulder liet na twee minuten spelen een ongevaarlijk schot los. Verder moest het team vooral het initiatief laten aan FC Twente Vrouwen, dat vroeg druk zette op de voetbalsters uit de Domstad. “We hadden onvoldoende middelen om daar onderuit te voetballen. Daar kan ik ook niet boos om worden”, zei Schefczyk. “Zij zijn verder dan wij.”

De Tukkers staan ook niet voor niets hoger op de ranglijst. De meiden van Arjan Veurink vinden zichzelf terug op de tweede plaats in stand, FC Utrecht Vrouwen is gedeeld elfde. “Toch heb ik het idee dat we er aan zitten te komen. We beginnen elkaar steeds beter te vinden”, was doelpuntenmaakster Becx positief. “Hopelijk kunnen we volgende wedstrijd, tegen Ajax, beter presteren.”

Het wordt wel lastig om tegen de hoofdstedelingen een goed resultaat neer te zetten. “Maar wij hebben het ook tegen AA Gent en PEC Zwolle lastig”, stelde Schefczyk. “Met ons team krijgen we in deze competitie nog veel moeilijke wedstrijden. Als ik daar over in ga zitten, hoeven we net zo goed niet aan de aftrap te verschijnen. Wij kunnen prima mee met de nummers acht tot en met vijftien - en zijn ook opgewassen tegen Telstar - en winnen normaal gesproken niet van topploegen. Dat zou ik ook liever anders zien, maar het is niet anders.”

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen
Mr.@ Online Computershop b.v.