FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 november » FC Utrecht walst over NAC heen

 

 

 

De harde kern van NAC Breda bleef zaterdagavond een kwartier uit protest weg uit het stadion tegen FC Utrecht. De actie haalde niets uit, want de Bredanaars leverden een absolute wanprestatie af en gingen met 1-5 onderuit.

 


Dat het al tijden niet loopt bij NAC was op voorhand al duidelijk. Trainer Eric Hellemons zette Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini de afgelopen week buiten de selectie vanwege onprofessioneel gedrag en ook sportief is het op zijn minst pover wat de Bredanaars presteren. NAC was al acht duels zonder zege en voegde daar zaterdag de negende aan toe.

 


De nederlaag tegen Utrecht had niet gehoeven. Utrecht-coach Rob Alflen zag bij zijn ploeg genoeg fout gaan, maar effectief was het wel. NAC opende het duel fel, maar het was Utrecht dat op voorsprong kwam. Via Mark van der Maarel kwam de bal voor de voeten van Ruud Boymans, die simpel de 0-1 binnen schoot.

 


Het doelpunt van Boymans kwam net voordat de harde kern van NAC het stadion betrad. De supporters wilden met een lege tribune duidelijk maken dat degradatie naar de Jupiler League wel erg dichtbij komt. Ze waren wel op tijd binnen om de fraaie 1-1 van Jeffrey Sarpong te zien. Hij schoot na 37 minuten de bal hard in de bovenhoek.

 


Edouard Duplan, terug na tien maanden blessureleed, schoot Utrecht nog voor rust simpel naar 2-1. Dat bleek de doodsteek voor NAC, dat de tweede helft niets meer klaarspeelde. Via Boymans, Rubio Rubin en Nacer Barazite liep Utrecht in de tweede helft weg. Dat na afloop alleen Uros Matic en Erik Falkenburg het NAC-publiek bedankten was tekenend.

 


NAC zakte naar de zeventiende plaats op de ranglijst en heeft geluk dat hekkensluiter FC Dordrecht het voorlopig ook niet lukt om te winnen.

 

 

 

NAC Breda – FC Utrecht 1-5 (1-2)
11. Ruud Boymans 0-1
37. Jeffrey Sarpong 1-1
45+1. Edouard Duplan 1-2
54. Ruud Boymans 1-3
83. Rubio Rubin 1-4
89. Nacer Barazite 1-5

 

Gele kaarten: Stipe Perica, Kingsley Boateng (beiden NAC Breda), Willem Janssen, Yassin Ayoub en Kai Heerings (allen FC Utrecht).

 

Toeschouwers: 17.300.

 

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

 

Opstelling NAC Breda:
Jelle ten Rouwelaar; Sepp de Roover, Jesse van Bezooijen (23. Aleksandar Damcevski), Kenny van der Weg, Remy Amieux (75. Mounir El Hallouchi); Erik Falkenburg, Joeri de Kamps, Uros Matic; Jeffrey Sarpong, Stipe Perica, Elson Hooi (70. Kingsley Boateng).

 

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Chris Kum, Gévero Markiet, Kai Heerings, Mark van der Maarel; Willem Janssen (61. Mark Diemers), Yassin Ayoub, Rubio Rubin; Edouard Duplan (82. Nacer Barazite), Ruud Boymans, Tommy Oar (46. Kristoffer Peterson).


 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen