FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 mei » FC Utrecht volop bezig met volgend seizoen

 

 

FC Utrecht is volop bezig met het samenstellen van de selecties voor volgend seizoen.

Steve de Ridder is vertrokken naar FC Kopenhagen en Ramon Leeuwin maakte inmiddels de overstap van sc Cambuur naar FC Utrecht. De club is nog in gesprek met Jacob Mulenga, maar Rob Alflen heeft al aangegeven niet het gevoel te hebben dat de spits bij FC Utrecht zal blijven. Matthieu Delpierre blijft zeker niet. De gesprekken met de van Hoffenheim gehuurde Fransman zijn inmiddels beëindigd. De club bekijkt nog wel de mogelijkheden om spits Juan Agudelo in Utrecht te houden.


Aleksandar Bjelica speelt in het nieuwe seizoen op huurbasis voor Sparta Rotterdam. De 20-jarige linksbenige verdediger wordt door FC Utrecht tijdelijk bij de Kasteelheren gestald om ervaring op te doen. Bjelica kwam dit seizoen vijf keer als invaller binnen de lijnen.


 

Aleksandar Bjelica maakte dit seizoen zijn eerste seizoen mee bij het eerste elftal van FC Utrecht. “Ik kwam dit seizoen over van O19 en heb mogen proeven aan het echte werk”, zegt de Servische verdediger, die enkele jaren geleden werd overgenomen van ADO Den Haag. “Door veel te spelen, word ik een betere voetballer. Sparta is daarbij een fantastische club met historie en een trouwe achterban. Ik ga naar Sparta om prijzen te pakken. Van mij mag het nieuwe seizoen beginnen.” Het is voor ons van belang dat jonge spelers, als zij eraan toe zijn, ervaring opdoen op een goed niveau”, licht Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff het tijdelijke vertrek van Bjelica toe. “Sparta is een mooie club, die altijd de ambitie heeft om bovenin de Jupiler League mee te spelen. Spelen voor de prijzen in een competitie waar zowel fysiek als voetballend veel gevraagd wordt van een jonge speler, komt de ontwikkeling van in dit geval Aleksandar ten goede.” Bjelica staat nog bij FC Utrecht onder contract tot 2015 en kan via Sparta proberen om contractverlenging te verdienen.


Doelman Menno Heus (18) van FC Utrecht O19 heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee jaar. Heus speelt sinds de zomer van 2004 bij FC Utrecht en komt in het seizoen 2014/2015 uit voor Jong FC Utrecht. In de overeenkomst is een optie opgenomen waardoor hij mogelijk nog een seizoen langer bij FC Utrecht onder contract staat.


 

“Menno is een talentvolle gedreven keeper met een goede instelling en goede reflexen”, zegt Henny Lee. “Hij heeft zich knap teruggeknokt nadat hij een pittige polsblessure opliep. Na zijn revalidatie speelde hij zich weer in de basisploeg van O19 en heeft hij een belangrijke rol vervuld. Menno heeft punten gepakt voor de ploeg.” Heus is content met zijn eerste contract: “Hier spreekt vertrouwen uit naar de toekomst. Dit is iets om op voort te borduren. Nu moet ik mij verder ontwikkelen. Ik ben van ver gekomen nadat ik maanden moest toekijken met een blessure en zie dit contract als een beloning voor het harde werken.”


Aanvaller Hamza Boukhari (19) heeft bij FC Utrecht een contract getekend tot de zomer van 2016. In deze overeenkomst is een optie opgenomen voor verlenging van het contract met één jaar. Boukhari speelde dit seizoen in FC Utrecht O19 en komt komend seizoen uit voor Jong FC Utrecht.

 


Boukhari kroonde zich kortgeleden tot topscorer van de de A-Junioren Eredivisie. “Hamza is een aanvaller met scorend vermogen, dat heeft hij dit seizoen wel bewezen”, zegt Henny Lee. “Hij heeft enorme stappen gemaakt in zijn ontwikkeling, bijvoorbeeld als het gaat om het rendement dat hij uit zijn spel haalt. Hamza beschikt over een goede basistechniek, legt veel creativiteit in zijn spel en is multi-inzetbaar. In fysiek opzicht heeft hij nog wat stappen te maken.” Twee jaar geleden kwam Boukhari over van Haaglandia/Sir Winston. “Soms kan het snel gaan”, zegt de doelpuntenmaker. “Ik ben een trots persoon, blij dat ik mag tekenen. Uit dit contract spreekt veel vertrouwen. Aan mij de taak om te laten zien dat ik straks ook tussen de vier lichtmasten hier in het stadion kan spelen.”

 

De 17-jarige jeugdspeler Bart Ramselaar is voor drie jaar vastgelegd. De creatieve middenvelder, die komend seizoen net als dit seizoen voor FC Utrecht O19 gaat uitkomen, tekent een contract dat hem tot de zomer van 2017 aan FC Utrecht verbindt.


 


“Bart is een jongen die nu vier jaar in de opleiding speelt, die zich gaandeweg het vorige seizoen in de basisploeg heeft gespeeld bij O19 en in korte tijd is uitgegroeid tot een bepalende speler”, zegt Henny Lee. “Hij heeft de kwaliteiten om in balbezit bepalend te zijn en is dit seizoen fitter en sterker geworden. Komend seizoen is voor hem een voortrekkersrol weggelegd in O19.” De uit Amersfoort afkomstige Ramselaar is blij met het vertrouwen dat de club in hem heeft. “Hier straalt vertrouwen uit; ik ben heel blij”, zegt de middenvelder. “Ik ben pas A-junior, volgend seizoen ook nog. Dit is een jongensdroom die uitkomt. Ik moet hard blijven werken om de volgende stap te maken. Uiteindelijk wil je toch spelen in de Galgenwaard.”

 

Eerder werd het contract van Yannick Cortie al verlengd met twee seizoenen. Ook in deze overeenkomst is een optie opgenomen die Cortie mogelijk nog een seizoen langer in Utrecht houdt.De ontwikkeling die Cortie het voorbij seizoen heeft doorgemaakt, wordt door FC Utrecht beloond. “Yannick heeft dit seizoen veel karakter getoond, door zich goed terug te knokken”, zegt Edwin de Kruijff. “In de voorbereiding op het seizoen kreeg Aleksandar Bjelica de voorkeur op zijn positie, wat voor hem een teleurstelling betekende. Yannick is hier echter goed mee omgegaan en heeft zich door hard te werken weer laten zien. Hij heeft voetballend en verdedigend stappen gemaakt en heeft ons ervan overtuigd hem definitief over te hevelen naar het eerste elftal. Wij zien in hem een jongen voor de toekomst.” De 20-jarige verdediger zelf is trots met zijn nieuwe verbintenis. “Fantastisch”, zegt Cortie trots. “Ik speel nu acht jaar bij FC Utrecht en ik vind dit een prachtige club. In de winterstop ben ik bij het eerste gekomen en nu teken ik een nieuw contract. Dit zie ik als een beloning voor de ontwikkeling die ik doormaak. Het is nu aan mij om mijn kans te pakken. Om te beginnen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.”


Centrale verdediger Jeff Hardeveld (19) komt over van Feyenoord, waar hij twee keer bij het eerste elftal op de bank zat. Tot een debuut in het betaalde voetbal kwam het nog niet voor Hardeveld, die ervoor koos om een nieuwe aanbieding van Feyenoord links te laten liggen. Hardeveld tekent een tweejarig contract met een optie voor nog een jaar.


 

“Jeff is een voetballende verdediger. Opbouwend en verdedigend sterk. Hij beschikt daarnaast over een goede traptechniek. Zijn manier van voetballen past goed bij de spelintenties die wij bij FC Utrecht hebben”, verklaart Henny Lee. Hardeveld, die interlands speelde voor zowel Nederland Onder-18 als Onder-19, is blij met zijn contract bij FC Utrecht. “FC Utrecht gaf mij direct een goed gevoel”, zegt de verdediger. “De cultuur die bij FC Utrecht heerst, is mij bekend. Die is vergelijkbaar met de cultuur bij Feyenoord. Warmte, het voelde direct goed. Dus, ik hoefde niet lang na te denken om bij FC Utrecht te tekenen.” 


Yemaro Hoogdorp (19) komt over van AZ. Hij tekent een contract voor één jaar met een optie voor een tweede seizoen. Hoogdorp speelde het afgelopen seizoen in AZ A1 en deed een enkele keer mee met Jong AZ.


 

“Yemaro is één van de jongens die opgevallen is bij onze scouting”, zegt Henny Lee. “Hij wordt gehaald voor de rechtsbackpositie. Yemaro speelt met aanvallende intenties en heeft veel drang naar voren. Eigenschappen die wij bij FC Utrecht vragen op zijn positie.” “Heel trots ben ik”, zegt Hoogdorp. “Hier heb je al die jaren hard voor gewerkt. Dit is een mooie uitdaging en de eerste stap naar het echte werk. Ik ben ambitieus en leergierig. Je kunt me typeren als een assertieve speler. Ik heb er zin in.”

 

Jong FC Utrecht krijgt in het nieuwe seizoen de beschikking over Erwin de Groot. De 18-jarige aanvallende middenvelder komt over van Excelsior Rotterdam. Hier speelde hij het voorgaande seizoen in de A1. De Groot tekent een contract tot de zomer van 2016, waarin een optie is opgenomen die hem mogelijk nog een jaar langer in Utrecht houdt.


 

“Een tweebenige technisch vaardige voetballer met voetbalintelligentie”, typeert Henny Lee de nieuwe aanwinst van de beloftenploeg. “Een zeer talentvolle speler die als nummer tien ingezet kan worden, maar evengoed als linkermiddenvelder kan spelen.” De Groot was al een verbintenis overeengekomen met Hoofdklasser ASWH, maar ziet nu zijn betaaldvoetbalopleiding verlengd worden. “FC Utrecht is een prachtige club, die mij de kans geeft om mijn droom te verwezenlijken, namelijk het spelen van betaald voetbal”, zegt De Groot. “Toen FC Utrecht mij belde, wist ik het meteen: tekenen. Geen twijfel. FC Utrecht staat gelijk aan mentaliteit, aan strijd in de wedstrijden. Dat past bij mij.”

Reacties

Mr X
4 jaar geleden

Lekker negatief weer. Het is ook nooit goed.

didier
4 jaar geleden

Waar blijven de beloofde spitsen?

Johan
4 jaar geleden

Goed bezig.

Reactie plaatsen