FC Utrecht O17 trad deze zaterdag aan tegen Sparta Rotterdam. Uit voorgaande twee ontmoetingen wisten de Utrechters dat dit een lastig te bespelen ploeg is, beide keren werd er toen gelijk gespeeld. Sparta speelt goed georganiseerd en houdt vooral het midden goed dicht. Zodoende was het parool van meet af aan meer over de vleugels te spelen en zo nu en dan een diepe bal achter de Rotterdamse verdedigingslinie te leggen.

De mannen van trainer Ruud Heus deden dat in de eerste helft niet goed. Met Reluno Pinas van FC Utrecht O16 in de plaats van de geschorste Junior van der Velden in het centrum van de verdediging probeerde men toch te veel door het centrum de combinatie te zoeken. Daar werd echter zelden de vrije man gevonden. Veel balverlies was het gevolg en Sparta kwam er daardoor veel en gevaarlijk uit.FC  Utrecht mocht dan ook zijn handen dichtknijpen dat de Spartaanse aanval niet op scherp stond en kwam daarmee een aantal keren goed weg. Vlak voor rust werd het gezien het spelbeeld toch ietwat onverwacht 1-0 voor FC Utrecht. Een prima pass van Mitchell van Rooijen werd door spits Jesse van Baal onder Sparta keeper Swaneveld door geschoten.

De rust gebruikte trainer Heus om zijn spelers erop te wijzen, dat als het door het centrum niet lukt je wat opportunistischer moet gaan spelen en meer de vleugels moet zoeken. Daartoe bracht hij ook twee wissels: Shayne Pattynama kwam voor Baran Karadag en onder 16 speler Abdelmalik Hemmet verving Rogier Benschop. De ploeg had na rust de woorden van de trainer ter harte genomen en al snel leverde dat resultaat. De twee invallers gingen een prima combinatie aan en Abdelmalik Hemmet kwam tot een prima actie waarbij Spartaan Yusuf Bilen de bal tegen de hand kreeg. Scheidsrechter Baltus twijfelde niet en legde bal op de stip. Mitchell van Rooijen schoot die vervolgens onberispelijk binnen en zette FC Utrecht op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Sparta moest daarna wel de aanval kiezen, maar FC Utrecht stond nu goed georganiseerd en gaf, ook toen Sparta met vier spitsen ging spelen, weinig weg. Pas vlak voor tijd was er nog een grote kans voor de Rotterdammers, maar keeper Thijmen Nijhuis zag de bal over gaan en zo kon FC Utrecht ook deze wedstrijd weer winnend afsluiten en daarmee drie punten weglopen van de concurrentie. “Complimenten weer aan de jongens, die zich mentaal geweldig weren. Dit was een lastige wedstrijd tegen een goed staand Sparta dat voor rust genoeg mogelijkheden heeft gehad om op voorsprong te komen. Tweede helft voetbalden we ook niet groots maar stonden we wel beter en maakten we betere keuzes. Een beetje een zakelijke overwinning, vind ik.” was het commentaar van de trainer na afloop.