FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 augustus » Fans FC Utrecht vluchten in rust al uit Enschede

 

Het kostte FC Twente amper een halve wedstrijd om FC Utrecht helemaal dol te draaien. Na ruim een half uur stond het al 4-0. En dan te bedenken dat FC Utrecht nog wel de eerste kans kreeg. Doelman Nick Marsman redde echter fraai bij een inzet van Steve De Ridder.
Vervolgens trok de thuisclub het spel resoluut naar zich toe. FC Twente vond voortdurend de vrije man en FC Utrecht had niets in te brengen.

Quincy Promes opende de score na een pass van Gutiérrez. Tadic maakte er 2-0 van, door alweer zijn derde strafschop van het seizoen te benutten. Vervolgens maakte Luc Castaignos er nog twee.


Bij alles had FC Utrecht het nakijken. Het elftal van coach Jan Wouters is vooralsnog ver verwijderd van de vorm waarin het uitgerekend FC Twente vorig seizoen uit Europa hield. De lijst van blessures is een deel van de verklaring van de terugval. Het hielp in Enschede ook al niet dat doelman Robbin Ruiter tijdens de warming-up geblesseerd raakte en Jeroen Verhoeven het veld in moest.

Na de hervatting had Utrecht geen schijn van kans terug te komen in de wedstrijd. FC Twente voelde geen haast meer verder uit te lopen en liet het balletje rustig rond gaan. Zo bleef de tegenstander een al te grote afstraffing bespaard.

Na een fraaie aanval via Castaignos en Tadic maakte Promes er nog wel 5-0 van. In blessuretijd zorgde Rasmus Bengtsson met een kopbal voor de zesde treffer van de thuisclub, die met 7 punten op de derde plek in de eredivisie staat.

 

 

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen