FC-Utrecht.org

 

 

De Grote FC Utrecht Quiz

Speelronde 13

 

 

 

1. Welke speler van het kampioensteam van DOS was getrouwd met de dochter van de voorzitter?

 

2. Welke oudspeler speelde twee perioden voor zowel FC Utrecht als Go Ahead Eagles?

 

3. Welke thuiswedstrijden van FC Utrecht in de UEFA-cup werden niet in stadion Galgenwaard gespeeld?

 

4. Welke oudspeler verbleef tijdens de tsunami van 2004 in Indonesië?

 

5. Welke oudspeler werd twee keer landskampioen met Anderlecht?

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Sunderland - Burnley - Bury

 

7.      IJsselstein - Nieuwegein - Dispuut

 

8.      Oudspeler - Supporter - Zaakwaarnemer John van Loen

 

9.    Estland - Kazachstan - Oranje O19

 

10.  Linkspoot - Middenvelder - Europacup lll


 

De antwoorden worden volgende week gegeven, onder de vragen van speelronde 14.

 

 

 

 

 

Antwoorden Speelronde 12

 

 

 

1. Welke oudspeler was na een rode kaart zo boos dat hij een raam insloeg, waarmee hij zichzelf blesseerde?

Erik Pieters maakte in januari 2013 in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle zijn rentree bij PSV, nadat hij sinds april 2012 met blessures aan de kant had gestaan. Na een klein uur ontving hij, bij een 1-3 stand in het voordeel van PEC Zwolle, een directe rode kaart voor een overtreding van achteren. Op weg naar de kleedkamer trapte hij uit frustratie eerst hard tegen een deur en sloeg vervolgens een ruit in. Hierbij verwondde hij zijn onderarm dusdanig dat een operatie noodzakelijk was.

 

2. Welke oudspeler had toestemming nodig van de burgemeester om voor FC Utrecht te mogen spelen?

In de jaren '70 en '80 waren de spelers van FC Utrecht nog semiprof. Ton de Kruijk werkte naast het voetbal als agent bij de gemeentepolitie in Utrecht. Betaalde bijbaantjes zijn voor een agent verboden en omdat Ton ook nog eens moest worden vrijgesteld van diensten op een wedstrijddag en voorafgaand aan een wedstrijd geen nachtdienst kon draaien, moest de burgemeester Ton officieel toestemming geven om voor FC Utrecht te mogen spelen. Daarbij had Ton de mazzel dat Vonhoff, burgemeester van 1974 tot 1980, helemaal gek was van sport.

 

3. Welke speler werd door een voormalige trainer 'de hoer van het team' genoemd?

Ramon Leeuwin was in het seizoen 2010-2011 basisspeler bij ADO Den Haag, maar speelde afwisselend als rechtsback, centrale verdediger of middenvelder. Trainer John van den Brom noemde hem daarom 'de hoer van het team'.

 

4. Welke oudspeler bracht elke vrijdag tien vlaaien mee naar de training?

Johan van der Hooft

 

5. Wat is de overeenkomst tussen Wim van der Horst, Henny Lee en Rob Alflen?

Zij speelden in de jeugd voor Sporting'70.

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Stoke City - Helsinki - Noorse beker

Peter Kopteff speelde bij Stoke City voordat hij naar FC Utrecht kwam. Hij is geboren in Helsinki en speelde in die stad voor HJK Helsinki. Na FC Utrecht speelde hij nog voor het Noorse Aalesunds FK. Met deze club won hij in 2009 de Noorse beker.

 

7.    VVCS - Noord Nederland - Nol de Ruiter

Edwin de Kruijff werkte, voordat hij bij FC Utrecht in dienst trad als hoofd scouting, als spelersbegeleider bij de spelersvakbond VVCS. Hij was bij FC Utrecht de opvolger van Nol de Ruiter, die wel in dienst zou blijven als scout. Edwin de Kruijff speelde, behalve voor FC Utrecht en De Graafschap, ook voor FC Groningen, FC Emmen en BV Veendam.

 

8.     Monrovia - Amerika - Liberiaans international

Dion Sebwe stond in het seizoen 1997-1998 onder contract bij FC Utrecht. Hij kwam niet verder dan een invalbeurt tegen Roda JC op 30 november en een basisplaats tegen Vitesse op 7 december. In beide wedstrijden kreeg hij een gele kaart. FC Utrecht won de wedstrijden overigens (1-0 tegen Roda JC en 5-3 tegen Vitesse). Dion Sebwe is geboren in Monrovia (Liberia) en is 15-voudig Liberiaans international. Hij speelde tijdens zijn carrière voornamelijk in Amerika.

 

9.    Verhuur - Meniscusoperatie - FC Lienden

Rafael Uiterloo werd in juni 2009 verhuurd aan FC Omniworld omdat hij, na de komst van Ricky van Wolfswinkel en Jacob Mulenga, bij FC Utrecht geen uitzicht had op speeltijd. Een maand later keerde hij weer terug omdat hij geopereerd moest worden aan zijn meniscus. FC Omniworld had in het huurcontract laten vastleggen dat de huur ongedaan kon worden gemaakt indien Uiterloo niet voor 1 augustus van zijn blessure hersteld zou zijn. Tegenwoordig speelt Uiterloo voor FC Lienden.

 

10.  Wageningen - Fortuna - MVV

Robert van der Weert speelde bij een groot aantal clubs. Naast FC Utrecht waren dat ondermeer Wageningen, Fortuna en MVV. Van der Weert speelde ook nog voor AZ, NAC en Top Oss.


 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen