FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » Trainingskamp dag 3

 

 

 

Aanpoten. Dat is waar het om draait tijdens dag drie van het trainingskamp van FC Utrecht in het Spaanse La Nucia. Na al vier trainingen op Spaanse bodem te hebben afgewerkt de afgelopen twee dagen, wordt er nu in de ochtend getraind en in de middag een wedstrijd gespeeld.

 


De ochtendtraining, die wordt afgewerkt onder een zonnetje dat de selectie van de Utrechters welhaast hoogstpersoonlijk lijkt toe te lachen, is relatief kort van duur maar kent bij fases een hoge intensiteit. Grote partijspellen en het gissen naar wie de hesjes krijgt zijn deze keer niet aan de orde; daar is immers in het middagprogramma al de gelegenheid voor.

 


En wat voor een. FC Utrecht spart met KAA Gent, de nummer vier van de Belgische Jupiler Pro League. Tijdens dat treffen genieten de ongeveer 500 aanwezigen op Ciudad Deportiva Camilo Cano La Nucia van twee gretige ploegen, die weinig voor elkaar onder doen. Een knappe kopbal in de beginfase van de wedstrijd zorgt ervoor dat de Belgen het veld als winnaar verlaten.

 


Maar dat is in een oefenpartij van ondergeschikt belang. Er is hard gewerkt, bij vlagen goed gespeeld en, ook belangrijk, weer wat meer duidelijk geworden over hoe de vlag er nu bij hangt bij de ploeg uit de Domstad. En dat stemt toch zeker tot enige tevredenheid. De contouren van een ploeg die ervoor wil gaan tijdens de tweede helft van het seizoen zijn zichtbaar. De aanknopingspunten zijn er. Dat is voor FC Utrecht de grote winst.

Morgen neemt de selectie van FC Utrecht even een klein beetje gas terug en wordt er alleen in de middag een training afgewerkt in La Nucia.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen