FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 november » Gemeente Utrecht versoepelt alcoholbeleid in stadion Galgenwaard

 

 

 

In stadion Galgenwaard mag in het vervolg weer alcohol worden gedronken tijdens wedstrijden van FC Utrecht. Het speciale evenementenbier met een verlaagd alcoholpercentage is afgeschaft. Alleen tijdens de wedstrijden met het hoogste risico op ongeregeldheden, tegen ADO Den Haag en Ajax, blijft een alcoholverbod van kracht. Dat schrijft burgemeester Aleid Wolfsen in een brief aan de raad.

Wolfsen is van plan voor zondag een noodbevel uit te vaardigen zodat alle sportkantines rondom het stadion zich ook aan het alcoholverbod tijdens hoogrisicowedstrijden moeten houden. Zondag speelt FC Utrecht tegen ADO Den Haag. Niet alle sportkantines in de omgeving van het stadion willen meedoen met het nieuwe beleid, wat Wolfsen „jammer” noemt. De kantines zeggen dat hun eigen bezoekers er nadeel van ondervinden en dat ze te veel omzet mislopen. Wolfsen wil voorschriften rond hoogrisicowedstrijden opnemen in nieuwe vergunningen voor sportkantinehouders.

Wolfsen en het bestuur van FC Utrecht gaan huurders van skyboxen in Galgenwaard ook vragen om geen alcohol te gebruiken tijdens wedstrijden tegen ADO en Ajax uit solidariteit met de rest van het stadion. FC Utrecht vertrouwt erop dat de bezoekers van de skyboxen dit doen, zegt de burgemeester. Maar het kan niet afgedwongen worden.

Bier-feestartikelen.nlReacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen