Het bezoek aan de Herdgang in Eindhoven heeft FC Utrecht O17 niet de gewenste overwinning opgeleverd. Eigenlijk werd er vrij kansloos van PSV B1 verloren.

Alhoewel op het veld het krachtsverschil niet eens zo groot was, waren het vooral de omschakelmomenten die FC Utrecht de das omdeden. PSV wist daar veel beter van te profiteren dan dat Utrecht dat deed als PSV een slordig moment had. Vanaf het begin probeerde Utrecht tegenstander PSV onder druk te zetten. De aansluiting van met name het middenveld was echter vaak te laat en zodoende kon PSV zich er vaak onderuit voetballen. En als Utrecht dan de bal veroverde maakte men in de laatste fase vaak de verkeerde keuze of werd er slordig ingepasst, zodat PSV zoals gezegd snel kon omschakelen. Al na vijf minuten was het raak voor PSV toen Utrecht keeper Bodhi Prinssen de bal zomaar in de voeten van een PSV-er schoot en PSV-speler Lennerd Daneels de daarop volgende PSV-aanval wist af te ronden. Ook bij het tweede doelpunt van PSV ging slordig balverlies aan vooraf en zagen ook de beide Utrecht vleugelverdedigers er niet goed uit, de voorzet van Martijn Berden van de rechterkant kwam aan de linkerkant bij Matthias Verreth uit, die vervolgens de 2-0 scoorde. Het sierde Utrecht dat men toch niet bij de pakken neer ging zitten en aanzette voor een beter resultaat. Een prachtige pass van Aaron Böck werd na een half uur door een diepgaande Karim Loukili op waarde geschat en keurig afgerond. Jammer was het dat op slag van rust PSV weer wist uit te lopen naar 3-1, de voorzet van de linkerkant werd er niet goed uitgehaald en ook spits Dani van der Moot werd niet genoeg aangepakt zodat deze raak kon koppen.

In de tweede helft was Utrecht de bovenliggende partij en werd er beter aangesloten en druk gezet. Alleen werd Utrecht in de laatste fase nauwelijks gevaarlijk, omdat te weinig de vleugels werden gezocht en teveel getracht werd door het drukke midden te voetballen. In blessuretijd, toen Utrecht alle risico’s nam viel tenslotte nog de 4-1.

Trainer Claudio Braga had ondanks de nederlaag toch ook een heleboel goede dingen gezien: “We hebben vandaag redelijk volgens de intenties kunnen voetballen en met name in de tweede helft lukte dat vrij goed. Alleen in de omschakeling waren we heel slordig, zodat PSV daar optimaal van kon profiteren. Ook maakten we voorin vaak niet de goede keuzes, dat heb ik in de rust nog aangegeven. Daar heeft de ploeg in de tweede helft te weinig mee gedaan. Ik heb toch veel leermomenten uit deze wedstrijd kunnen halen, waarmee we verder kunnen”.