Afgelopen zaterdag kwam Feyenoord B1 op bezoek op Zoudenbalch. De Rotterdammers, die na vier wedstrijden nog zonder puntverlies waren, mochten ook hun vijfde overwinning bijschrijven.

Dat was echter niet nodig geweest en ook eigenlijk niet verdiend. FC Utrecht had lang het beste van het spel, maar kon in de slotfase de 1-0 voorsprong niet vasthouden.

De mannen van trainer Claudio Braga kwamen goed uit de startblokken en Feyenoord werd al snel duidelijk gemaakt, dat het een moeilijke middag voor hen zou worden. Hoewel Utrecht veel de bal had, waren er het eerste half uur weinig kansen voor beide doelen te bespeuren.

Een kwartier voor rust kwam Karim Loukili na een combinatie over vele schijven alleen voor keeper Lagendijk van Feyenoord. Karim wist de bal echter niet langs de keeper te krijgen en blesseerde zich in die actie, wat later in de wedstrijd een gedwongen wissel tot gevolg had.

Vijf minuten na die grote kans, was het raak voor FC Utrecht. Anthony Berenstein krulde een vrije trap prachtig in de bovenhoek.

Feyenoord nam daarna het initiatief wat over en creëerde een paar goede kansen. FC Utrecht keeper Bodhi Prinssen stond echter met prima reddingen een gelijkmaker in de weg.

Na de rust drong Feyenoord eerst aan, maar FC Utrecht nam daarna het initiatief weer over, totdat Karim Loukili na zo’n 10 minuten moest uitvallen met een knieblessure. FC Utrecht had daarna moeite om de bal in de ploeg te houden.

Toch kon Feyenoord zich in die tweede helft lange tijd geen enkele kans scheppen. Twee momenten van ‘niet goed staan’ in de Utrechtse verdediging zorgden echter in de laatste tien minuten alsnog voor een Rotterdamse overwinning.

Vlak voor tijd had Zakaria El Bennay na een goede actie de verdiende gelijkmaker nog op de schoen, maar de Rotterdamse goalie wist de bal nog net tot hoekschop te verwerken. Even later floot de arbiter van dienst voor het einde, en gingen de koppies van de Utrecht spelers teleurgesteld omlaag.

Trainer Braga moest echter opnieuw concluderen dat zijn ploeg goed bezig is, goed traint en met een goede instelling de wedstrijden ingaat. Volgende week gaan we naar Rotterdam om tegen Sparta met die instelling en het goede spel de drie punten mee naar Utrecht te nemen.

FC Utrecht O17 - RJO/FE Feyenoord B1 1-2 (1-0)
“36 1-0 Anthony Berenstein
“70 1-1 Jari Schuurman
“75 1-2 Marlon Slabbekoorn

Opstelling FC Utrecht O17: Bodhi Prinssen, Aaron Böck, Jimmy Spruit, Enrique Emerencia, Tim Brinkman (“78 Sergio Anaya Pena), Fouad Dahmani, Karim Loukili (“48 Tijn Wicherink), Jerreau Farel Cairo, Zakaria El Bennay, Nick Hak (“73 Emre Bal), Anthony Berenstein (“73 Jesse Afriyie). Wel geselecteerd, maar niet gespeeld: Quinten Lacrum, Emilio Prieto en Jesse Patist.