Op bezoek bij Jong Willem II kwam Jong FC Utrecht in de slotminuten met lege handen te staan. Soufyan Moro zette FC Utrecht in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft maakte Jong Willem II gelijk en pakte in de slotfase de volle winst: 2-1. Kenny Teijsse speelde na een blessure weer een helft mee, Adam Sarota speelde een uur.

Jong FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd met fris combinatiespel. De ploeg van Ab Plugboer speelde met veel druk naar voren en kwam na 24 minuten verdiend op voorsprong. Sean Klaiber kwam goed op aan de rechterkant en gaf de bal voor op Soufyan Moro. De aanvaller schoot de bal achter keeper Mattijs Branderhorst. Ook in de resterende tijd van de eerste helft bleef Utrecht de bovenliggende partij.

Ondanks dat Jong FC Utrecht ook in de tweede helft goed begon, wist Jong Willem II te scoren. Balverlies werd door Zarko Grabovac hard afgestraft door onberispelijk de 1-1 binnen te schieten. Deze onverwachte tegengoal bracht de Utrechtse beloften even uit evenwicht, waarna de ruimtes groter werden en Willem II meer druk kon zetten. Doelman Mike Havekotte voorkwam met een goede redding de 2-1.

De Utrechtse beloften herpakten zich en creëerden kansen via onder andere een vrije trap van Nassir el Aissati die op de kruising belandde. Lange tijd leek de wedstrijd in een gelijkspel te gaan eindigen, maar in de 90ste minuut schoot Justin Mathieu zijn ploeg vanaf de rand van het strafschopgebied naar de overwinning. Een domper voor een goed spelend Jong FC Utrecht, dat op basis van het spelbeeld minimaal een punt had verdiend.

Volgende week maandag gaat Jong FC Utrecht de strijd aan met koploper Jong Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Rotterdam en begint om 18:30 uur.

Scoreverloop:
0-1  24’ Soufyan Moro
1-1  64’ Zarko Grabovac
2-1  90’ Justin Mathieu

Geel:
85’ Darren Rosheuvel

Opstelling Jong FC Utrecht: Mike Havekotte, Sean Klaiber, Myenty Abena, Aleksandar Bjelica, Kenny Teijsse (45’ Yannick Cortie), Adam Sarota (60’ Nassir el Aissati), Romano van der Stoep, Darren Rosheuvel, Cedric Badjeck, Soufyan Moro, Gyliano van Velzen.