FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 september » Leon de Kogel op huurbasis naar Almere City

 

 

 

Aanvaller Leon de Kogel maakt het voetbalseizoen 2014/2015 af bij Almere City FC. De Jupiler League-club uit Flevoland huurt de 22-jarige spits voor de rest van de jaargang van FC Utrecht.


 

De Kogel genoot het gros van zijn jeugdopleiding bij SV Houten, om de laatste fase van zijn ontwikkeling als jeugdspeler bij FC Utrecht door te maken. In het seizoen 2010/2011 debuteerde de lange aanvaller in de hoofdmacht van de club uit de Domstad, die De Kogel afgelopen seizoen aan VVV-Venlo verhuurde. Nu maakt de spits dus een tijdelijke overstap naar Almere City FC.

“De kans op het maken van speelminuten in het eerste elftal is voor Leon in Almere aanmerkelijk groter dan in Utrecht”, stelt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff van FC Utrecht. “Mede door de razendsnelle ontwikkeling van Rubio Rubin is de concurrentie voor de spitspositie bij FC Utrecht enorm. Voor de ontwikkeling van Leon is het van groot belang dat hij aan spelen toe komt. Daarom denken wij dat de tijdelijke overgang naar Almere City FC voor Leon een goede is.”

De Kogel is de vierde speler die dit seizoen door FC Utrecht wordt verhuurd aan een ploeg uit de Jupiler League. Eerder al maakten Aleksandar Bjelica, Kenny Teijsse (beiden naar Sparta Rotterdam) en Elroy Pappot, die nu voor Fortuna Sittard uitkomt, een dergelijke tijdelijke overstap.

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen