Vandaag de nummer 1 van de ranglijst, Vitesse dus, tegen de nummer 2, onze eigen FC Utrecht O16. De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen, de vijfde minuut was aangebroken, en Utrecht bekroonde een fraaie aanvalsopzet door het midden met een even fraaie afronding van onze linker aanvaller, 0-1.

De eerste helft liet verder een overwegend gelijk opgaande wedstrijd zien. De verdediging van FC Utrecht had even moeite om zich tegen de Arnhemmers, die vooral druk probeerden te zetten door over de vleugels aan te vallen, in te stellen. Nadat in de 31e minuut een vrije schop voor Utrecht nog op de lat van het Vitesse-doel belandde, was het in de 37e minuut wel raak. Uit een corner van rechts kopte een mee opgekomen centrale verdediger van Utrecht snoeihard de 0-2 binnen.

In de tweede helft was het alles Utrecht dat de klok sloeg. Prachtig aanvalspel en bij balverlies onmiddellijk druk zetten leidde tot een handvol echte kansen om te score buitensporig uit te drukken. Doelpunten konden niet uitblijven. Eerst was het een aanval over links die door onze rechteraanvaller werd binnengetikt, 0-3 en even later wist opnieuw een verdediger van Utrecht, na een prachtige voorzet vanaf de zijkan, de eindstand op het scorebord te bepalen, 0-4.

FC Utrecht O16 toonde zich vandaag op alle fronten de meerdere van Vitesse en is daarom de nieuwe koploper in de competitie.