FC-Utrecht.org
Home » Teams » Jong FC Utrecht » Wedstrijdverslagen Jong FC Utrecht » 02 03 2015 Jong FC Utrecht Jong ADO Den Haag

 

 

 

Jong FC Utrecht is weer koploper van Divisie B. De beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk was vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch, dat werd geteisterd door rukwinden en heftige hagelbuien, met 1-0 te sterk voor Jong ADO Den Haag.

 

JongFCUtrechtJongAdo201420151.jpg

 

Geen donderslag bij heldere hemel, maar een hagelstorm bij donkere lucht. Die verstoort de wedstrijd Jong FC Utrecht - Jong ADO Den Haag na dik 37 minuten spelen dusdanig, dat scheidsrechter Martin Pérez de boel maar stillegt. Terwijl er nog 21 spelers op het veld staan - middenvelder Kevin Jansen van de Hagenaars is dan al uit eigen beweging gaan schuilen op de tribune - kan de arbiter ook weinig anders dan de pot staken. Spelen met een hagelbui van deze intensiteit, dat is schier onmogelijk.


Misschien zijn het ook wel de barre weersomstandigheden die ervoor zorgen dat de wedstrijd op het hoofdveld van Sportcomplex Zoudenbalch bijzonder traag op gang komt. Jong ADO Den Haag komt geen enkele keer in de buurt van de Utrechtse goal in de eerste helft, waarin ook de Utrechters maar één kans krijgen. Die komt op naam van nota bene centrale verdediger Kai Heerings, die zijn inzet gepareerd ziet worden door Tim Coremans, met een stijlvolle zweefduik.

 

JongFCUtrechtJongADO201420152.jpg


Zo lang het wachten is op een kans voor de pauze, zo snel dient zich na de rust een mogelijkheid aan. Na handig doorkoppen van rechtsbuiten Gyrano Kerk valt de bal na dertig tellen in de tweede helft voor de voeten van Hamza Boukhari. De goalgetter aarzelt geen moment, haalt uit en pegelt de bal in de verre hoek. Sluitpost Coremans is kansloos op de inzet van de spits van Jong FC Utrecht: 1-0.


Wat volgt is een gevecht met elementen. Het blijft behoorlijk waaien en hagelen. Helemaal in Utrechts nadeel is dat niet want Jong ADO Den Haag heeft wind tegen. En omdat het ondanks dat nogal eens de lange bal hanteert, komt ADO amper in de buurt van het doel van Menno Heus. Dat komt niet alleen door de wind, die lange ballen moeiteloos terug richting de Haagse defensie blaast, maar ook door de goede organisatie bij Jong FC Utrecht.

 

JongFCUtrechtJongADO201420153.jpg

 

Jong FC Utrecht, op zijn beurt, krijgt de nodige kansen op een tweede treffer. Maar de ploeg is uiterst onzorgvuldig in de afronding. De misschien wel grootste mogelijkheid op een verdubbeling van de marge krijgt Gyrano Kerk, die alleen afstormt op keeper Coremans. De flankspits probeert een boogballetje, maar dat idee strandt in schoonheid. Aan het einde van de rit is dat geen cruciale misser. Dichter bij de gelijkmaker dan een kopballetje van Xander Houtkoop in het zijnet, komt Jong ADO Den Haag namelijk niet.


Dankzij de zege op de Hagenaars neemt Jong FC Utrecht de koppositie in Divisie B, na die één week te zijn kwijt geweest, weer over van Jong FC Groningen. Die ploeg speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Jong FC Volendam. Komende week is de kraker tussen Jong FC Groningen en Jong FC Utrecht.

 

JongFCUtrechtJongAdo201420154.jpg

 

Jong FC Utrecht - Jong ADO Den Haag 1-0 (0-0)
46. Hamza Boukhari 1-0

 

Toeschouwers: 150.

Scheidsrechter: Martin Pérez.

 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Laurens van der Voort, Darren Rosheuvel, Kai Heerings, Jordy van der Winden; Bart Ramselaar (82. Sten Vreekamp), Remco van Wingerden (13. Nassir El Aissati), Rubio Rubin; Gyrano Kerk, Hamza Boukhari, Rodney Antwi (67. Erwin de Groot).

Opstelling Jong ADO Den Haag:
Tim Coremans; Tyrone Ebuehi, Papito Merencia, Bahadir Bulut (76. Jeffrey van Roon), Richelo Fecunda; Mitchel de Vlugt, Kevin Jansen, Mathias Gehrt; Tom van Veen (85. Furkan Eren), Gervane Kastaneer (85. Mitchell Weissenberg), Xander Houtkoop.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.