FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Jean-Paul de Jong wordt definitief assistent van Erik ten Hag

 

 

 

FC Utrecht heeft bekend gemaakt dat Jean-Paul de Jong vandaag een vierjarig contract heeft getekend. Hij wordt de assistent van Erik ten Hag, die eerder al voor twee jaar werd vastgelegd als hoofdtrainer. Het was al even bekend dat FC Utrecht een mondeling akkoord had met De Jong, maar alle betrokken partijen wilden daar eerder geen mededelingen over doen, omdat De Jong met FC Eindhoven nog volop strijdt om promotie naar de eredivisie.

 

jean-pauldejong2.jpg

 

Jean-Paul de Jong (44) droeg van 1993 tot en met 2007 het shirt van FC Utrecht en werkte vervolgens zes jaar als trainer van onder meer de A-junioren en het beloftenteam. Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong zijn ook geen onbekenden van elkaar. Zij speelden in het seizoen 1995/1996 samen bij FC Utrecht en kwamen elkaar in het seizoen 2012/2013 opnieuw tegen toen De Jong voor zijn trainersopleiding stage liep bij Ten Hag, die destijds hoofdtrainer was van Go Ahead Eagles.

 

Na het behalen van zijn trainersdiploma werd Jean-Paul de Jong hoofdtrainer bij FC Eindhoven. Het seizoen voor zijn komst eindigde FC Eindhoven als laatste in de Jupiler League. Jean-Paul bereikte met FC Eindhoven in zijn eerste seizoen de zesde plaats en dit seizoen eindigt de club onder zijn leiding op de tweede plaats. De Jong ontving hiervoor gisteren De Gouden Stier, de prijs voor de beste trainer van de Jupiler League.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.