FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 april » FC Utrecht O17 verliest laatste competitiewedstrijd

 

 

 

FC Utrecht heeft in de laatste competitiewedstrijd een verdiende nederlaag geleden tegen AZ B1. We kunnen er lang en kort over praten: gewijzigde opstelling, spelers bij O19, vermoeidheid, de scherpte die ervan af is nu het team kampioen is enz.  Allemaal waarheden, het neemt niet weg, dat FC Utrecht eigenlijk de hele wedstrijd geen aanspraak kon maken op een overwinning.

 

FCUtrechtO17-AZO172014-20151.jpg

 

FC Utrecht nam na 27 minuten weliswaar een 1-0 voorsprong na een hoekschop die door Dennis van Schuppen werd binnengeschoten. AZ had daarvoor reeds drie mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen. Eén keer stond het houtwerk in de weg, één keer redde keeper Jordi Haneveld en één keer ging de bal rakelings naast. Nog voor rust kwam AZ toch op voorsprong, twee keer stond AZ rechtsbuiten Robin Schouten aan de basis en kreeg hij van de Utrechtse defensie daar ook alle ruimte voor.

 

FCUtrechtO17-AZO172014-20152.jpg

 

De tweede helft was erg rommelig en had AZ ook toen het betere van het veldspel. FC Utrecht had op gelijke hoogte kunnen komen toen Rogier Benschop geheel vrijstaand een hoekschop kon binnenkoppen, maar hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Even later een identieke situatie aan de andere kant, waarbij AZ speler Jizz Hornkamp bij een hoekschop ook geheel vrij werd gelaten, met het verschil dat hij de bal wel snoeihard achter Jordi Haneveld wist te koppen. De wedstrijd was daarmee gespeeld.  

 

FCUtrechtO17-AZO172014-20153.jpg

 

Trainer Ruud Heus na afloop: “We hadden vandaag niet de energie die we normaal kunnen opbrengen en daarmee is het hele verhaal van deze wedstrijd verteld. AZ was de terechte winnaar. Het is nu zaak om de komende dagen het hoofd leeg te maken en ons te focussen op de halve finale beker van a.s. woensdag, want dan moet iedereen er weer staan”.

 

FCUtrechtO17-AZO172014-20154.jpg

 

Scoreverloop:
“27  1-0  Dennis van Schuppen

“32  1-1  Robin Schouten

“34  1-2  Robin Schouten

“58  1-3  Jizz Hornkamp

 

Opstelling FC Utrecht: Jordi Haneveld, Sylian Mokono (“71 Brian van den Hooff), Nick Lim, Junior van der Velden, Zohair El Markhous, Baran Karadag, Dennis van Schuppen, Shayne Pattynama, Mitchell van Rooijen, Nick Venema (“56  Rashaen de Windt), Rogier Benschop (“60 Abdelmalik Hemmet).

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.