FC Utrecht onder 17 werd dit weekeinde op het eigen Zoudenbalch afgetroefd door de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. FC Utrecht verloor te veel directe duels en won te weinig de zgn. 2e bal om aanspraak te mogen maken op de overwinning.

Het spel golfde in de eerste helft veel op en neer, waarbij Utrecht probeerde de Friezen vast te zetten. Op zichzelf lukte dat aardig, maar als Utrecht dan de bal had veroverd was het die door onzorgvuldige passing al heel snel weer kwijt. De eerste kans viel pas na zo’n 20 minuten te noteren, toen Anthony Berenstein laag voorzette en spits Nick Hak dichtbij de openingstreffer was. Diezelfde Nick Hak schoot even later een voorzet over, daar waar koppen wellicht een betere optie was geweest. Heerenveen had nog niet veel kansen gehad totdat zij in de 27e minuut een goede aanval over links opzetten en er bij Utrecht niet strak genoeg werd gedekt. Rechterspits Armano Leilis zette de Friezen vervolgens op een 0-1 voorsprong. Nog geen 2 minuten later was het alweer raak voor Heerenveen, de Utrechtse middenlinie schakelde niet goed om en Heerenveen profiteerde van de numerieke meerderheid via Gor Agbaljan die dwars door de Utrecht defensie raak schoot. Utrecht ging gelukkig niet bij de pakken neerzitten en met veel inzet werd gezocht naar de aansluiting. Die kwam er ook voor rust, Quinten Lacrum zette van rechts voor en spits Nick Hak werkte prima af: 1-2.

Ook na rust een rommelig spelbeeld met veel strijd, waarbij weer moet gezegd dat Utrecht de slag op het middenveld verloor. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist toen Heerenveen dankbaar profiteerde van het uitglijden van een Utrechtse verdediger. Omdat Heerenveen kort na elkaar 2 rode kaarten gepresenteerd kreeg kon het in de slotfase toch nog spannend worden. Enerzijds omdat een doelpunt van spits Nick Hak al dan niet terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel en anderzijds omdat Utrecht middenvelder Jerreau Cairo kort achter elkaar twee onnodige gele kaarten incasseerde kwam er geen verandering in de stand meer. Alhoewel de toeschouwers best een leuke wedstrijd hadden gezien, was de teleurstelling bij de spelers van trainer Claudio Braga groot. Deze laatste had een heldere analyse van de wedstrijd: “De conclusie van deze wedstrijd mag zijn dat Heerenveen de terechte winnaar van deze wedstrijd is. Wij hebben geprobeerd veel druk te zetten op de helft van de tegenpartij, maar op het moment dat wij de bal veroverden was het vervolg erg slordig en konden met name onze middenvelders niet profiteren van de ruimte die Heerenveen weggaf. We verloren ook teveel duels en als je dan ook nog de kansjes die we dan wel kregen niet benut, dan is die conclusie snel gemaakt.”