FC Utrecht O15 is er niet in geslaagd om, net als FC Utrecht O17, kampioen van Nederland te worden. De kampioenswedstrijd in Amsterdam tegen Ajax O15 werd verloren.

FC Utrecht had zichzelf in een lastige positie geplaatst door op 25 april met 2-2 gelijk te spelen tegen laagvlieger Willem 2. Drie dagen later werd concurrent AZ weliswaar met een 2-1 nederlaag teruggestuurd naar Alkmaar, waardoor er nog slechts twee kandidaten voor de titel over waren, maar omdat Ajax in haar inhaalwedstrijden zoals verwacht weinig moeite had met Heerenveen en Willem 2, hadden de Amsterdammers in de kampioenswedstrijd voldoende aan een gelijkspel.

FC Utrecht O15 moest dus winnen en dat behoorde tot de mogelijkheden, want in de heenwedstrijd in Utrecht op 7 maart had FC Utrecht ook met 4-1 gewonnen. FC Utrecht O15 begon daarom vol bravoure aan de wedstrijd en was het eerste half uur heer en meester. In deze fase had FC Utrecht profijt van de felle wind en omdat Ajax slordig uitverdedigde, was het wachten op de openingstreffer van FC Utrecht. De beste kans was daarbij voor spits Derk Darwa, die een vrije kans kreeg om te scoren. Nadat de Utrechtse storm iets was afgezwakt, was het bij de eerste de beste kans aan de andere kant wel raak. Redan maakte in de 31e minuut zijn 32e doelpunt en bezorgde Ajax O15 een 1-0 voorsprong.

FC Utrecht moest in de tweede helft dus minstens twee keer scoren en wist dat het nu wel de wind tegen had. De wedstrijd golfde op en neer en beide teams kregen kansen. In de 58 minuut kreeg Derk Darwa een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar direct daarna was het raak aan de andere kant. FC Utrecht-doelman Fabian de Keijzer ging in de fout, waardoor Ajaxspits Millen Baars de bal simpel in het doel kon lopen (2-0).

Daarmee was het Utrechtse verzet gebroken en een minuut later lag ook de derde Amsterdamse treffer in het doel. Juan Familia Castillo rondde een individuele actie af met een mooie schuiver. En het werd nog erger, want in de 65e minuut maakte Daishawn Redan zijn 33e doelpunt van het seizoen na goed te zijn weggestuurd door Giovanni de la Vega.

FC Utrecht O15 verloor de kampioenswedstrijd dus uiteindelijk met 4-0, maar mag terugkijken op een goede wedstrijd en een uitstekend seizoen.

Ajax C1 – FC Utrecht C1 4-0 (1-0)

31. Redan 1-0,

58. Baars 2-0,

59. Familia-Castillo 3-0,