Met de zon erbij op Zoudenbalch was deze middag een mooie aftrap voor de wedstrijd FC Utrecht O14 tegen Almere City O14.
img_description
Utrecht begon na het eerste fluitsignaal gelijk heel dominant te spelen. Er werd flink druk uitgeoefend op de helft van de tegenstander. Utrecht kreeg in de 2de minuut al een corner vanaf rechts. Deze werd door de keeper van Almere City volledig verkeerd ingeschat. De 1-0 stond al op het bord. Een heerlijk begin.

Utrecht greep het doelpunt aan om er nog een tandje bij te zetten. In de 16de minuut werd er een prachtige assist gegeven en wederom gescoord vanaf de rand 16, 2-0. Almere City ging steeds meer de lange ballen spelen en gokte op de snelle buitenspelers. De 2-1 viel in de 39ste minuut. Vanaf rechts werd de bal op het doel geschoten, De keeper van Utrecht keerde de bal prima maar in de rebound viel alsnog het doelpunt. Gezien het veldoverwicht nergens voor nodig.
Na rust ging Utrecht door waar het mee gestopt was. Veel pressie goede combinaties. Je ziet dat er inmiddels veel balans zit in het elftal, er wordt voor elkaar geknokt en onderling veel gecoached. De 3-1 viel in de 45ste minuut. Na een fout van de laatste man van Almere die de bal te langzaam schoot naar zijn keeper reageerde onze spits zonder na te denken en schoot de bal hard bovenin het doel. Utrecht speelde de wedstijd zeer professioneel uit en kwam niet meer in gevaar. De drie punten in de knip. Mooi voetbal gezien en een trainer die heel tevreden was na afloop. Wat wil een mens nog meer. Volgende week het altijd lastige AZ in Alkmaar, maar met dit vertoonde spel maak ik mij daarvoor geen zorgen.