FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 april » FC Utrecht O19 blijft op koers voor een plekje in de eliteklasse

 

 

 

De heenwedstrijd, eind februari, leverde in de slotfase een late puntendeling en een katterige terugreis naar Utrecht op. De analyse van de trainer was toen: weinig controle over de wedstrijd, niet genoeg het eigen spel gespeeld, teveel met de tegenstander meegegaan. 

 

FCUtrechtO19-RodajcO192014-20151.jpg

 

Na afloop van de wedstrijd van vandaag was de conclusie anders. Nu was er wél sprake van controle, in ieder geval gedurende een groot deel van de wedstrijd. En vooral in de eerste helft heeft de ploeg wél het eigen spel gespeeld. Het is alleen jammer dat de score bij de rust niet hoger was dan de 1-0. Dat doelpunt werd al gescoord in de 4e minuut en was geweldig in al zijn facetten. Allereerst was daar de strakke crosspass van Sten Vreekamp die op maat was voor Zakaria el Bennay. Zijn aanname en voortzetting, naar voren in één vloeiende beweging, deed Zuid-Amerikaanse invloeden vermoeden. De strakke voorzet die het drieluik afsloot was voor Nick Hak. Hij maakte een echte spitsengoal.

 

FCUtrechtO19-RodajcO192014-20152.jpg

 

Zoals gezegd: de eerste helft had FC Utrecht O19 de controle over de wedstrijd. Roda JC streed dapper voor elke meter, maar dat gebeurde met onvoldoende overtuiging. De kansen voor de thuisploeg waren legio. Die van vlak voor rust was een hele grote. Louk Dekkers weet al koppend Zakaria el Bennay in stelling te brengen, maar hij strandt op doelman Spobeck.

 

FCUtrechtO19-RodajcO192014-20153.jpg

 

In de rust moeten er harde woorden gevallen zijn in de kleedkamer van de gasten, want de Limburgers komen in de 2e helft goed uit de startblokken. Dat levert hen een aantal mogelijkheden op, waarvan de kopkans voor Bahadir Güler een hele grote was. Uiteindelijk komt de thuisploeg niet meer in de problemen, ondanks het slotoffensief van Roda JC. Maar, het is in de slotfase aboluut nog niet gedaan want er zijn toch nog wat hachelijke momenten te noteren. Met een uitstekende redding houdt Bob van der Hoek in de dying seconds van de wedstrijd zijn ploeg op het spoor. In de slotfase was het dus billen knijpen, maar als na 95 minuten voetbal het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Henshuijs klinkt, blijven de punten in Utrecht en is de ploeg heel dicht bij een plek in de Eredivisie, volgend seizoen.

 

FCUtrechtO19-RodajcO192014-20154.jpg

 

Robert Wijnands, na afloop in de catacomben:” Roda JC maakte het ons in de slotfase nog knap lastig met hun opportunistische spel. We hadden de wedstrijd al in de 1e helft moeten beslissen, maar dat lieten wij na. Al met al voor ons een verdiende overwinning”.

 

FCUtrechtO19-RodajcO192014-20155.jpg

 

 

FC Utrecht O19-RJO/ZL Roda JC O19 1-0

04. 1-0 Nick Hak

 

FC Utrecht O19:

Bob van der Hoek, Jimmy Spruit, Sten Vreekamp, Jelle de Lange, Tim Brinkman, Louk Dekkers (70. Odysseus Velanas), Menno Bark, Shayne Pattynama, Nick Hak (88. Guido Janssen), Karim Loukili (80. Jesse van Baal), Zakaria el Bennay (85. Virgil Smith).

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.