FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 november » FC Utrecht wint van Heerenveen

 

 

 

FC Utrecht heeft vanmiddag tegen sc Heerenveen gewonnen. In een heerlijk foutenfestival in de Galgenwaard won de ploeg van Jan Wouters met 2-0 van Utrechter Marco van Basten, die na de 2-0 van Mulenga naar de tribune werd gestuurd. Het had ook in 6-4 kunnen eindigen.

Marco van Basten, de trainer van sc Heerenveen, wond zich zo op over de fout van arbiters dat hij het veld inliep om bij scheidsrechter Jochem Kamphuis verhaal te halen. De arbiter verwees de voormalige bondscoach naar de tribune. Dat leidde weer tot grote hilariteit bij het fanatieke deel van het thuispubliek. 'Marco is een Utrechter', verwezen de fans naar de geboorteplaats van de oud-spits.

Niet FC Utrecht maar sc Heerenveen was lang de betere ploeg in de Galgenwaard, waar de wind soms hard door de open hoeken van het stadion gierde. Alfred Finnbogason, de topschutter die vorige week door Marco van Basten nog voor nonchalant en zelfs arrogant werd versleten, kreeg voldoende mogelijkheden de onvrede van zijn trainer weg te nemen.

Al na zo'n 20 seconden verzuimde de spits te scoren. Hij mocht na 20 minuten opnieuw alleen op doelman Robbin Ruiter aflopen maar treuzelde zo lang dat verdediger Kai Heerings hem volgens Kamphuis reglementair naar de grond kon werken. Omdat zelf scoren even niet lukte, bood Finnbogason vlak voor rust Marten de Roon maar een grote kans. Ook de middenvelder miste nagenoeg voor open doel.

FC Utrecht kwam zelden tot verzorgd en geslaagd combinatiespel maar deed wel wat sc Heerenveen naliet: scoren. Jens Toornstra mocht na 19 minuten een vrije trap nemen, na een overtreding van Kenny Otigba op Mulenga. De middenvelder plaatste de bal zorgvuldig in de hoek van het doel (1-0). Vlak na rust sloeg Mulenga toe namens de thuisclub, weliswaar in buitenspelpositie (2-0).

Van Basten verloor zichzelf en liep het veld op, net als in januari 2009 toen hij het als Ajax-trainer niet eens was over de tweede gele kaart die Jan Vertonghen bij FC Groningen kreeg. Arbiter Kamphuis kon bijna niet anders dan hem naar de tribune verwijzen. Daar zag hij dat zijn ploeg niet meer in staat was de achterstand te verkleinen.

 

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen