FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht toont interesse in Franse verdediger

 

 

 

FC Utrecht heeft de pijlen wederom gericht op een Fransman. Scout Didier Martel komt ditmaal op de proppen met verdediger Samuel Souprayen van Ligue 2 club Dijon. Samuel Souprayen is een 26-jarige linksbenige centrale verdediger die ook uit de voeten kan als linksback. Als jeugdinternational kwam Souprayen uit voor Frankrijk O18, O19, O20 en O21.
 
 
samuelsouprayen2.jpg
 

 

Samuel Souprayen is geboren in de Franse kolonie Réunion, maar groeide op in Lyon. In 2002 werd hij aangenomen bij de jeugdopleiding van Stade Rennes. Hij was in het sezoen 2006/2007 aanvoerder van Rennes O18 waarmee hij zowel landskampioen als bekerwinnaar werd. Een jaar later tekende hij een driejarig contract bij Rennes en kreeg hij rugnummer 4 toegewezen. Hij speelde dat jaar echter zijn wedstrijden voor Jong Rennes. In 2009 werd Souprayen een jaar verhuurd aan Dijon. Hier had hij een basisplaats en dat werd een jaar later beloond toen Rennes hem niet alleen terug haalde, maar ook zijn contract openbrak en verlengde tot 2013. In het seizoen 2010/2011 kwam hij bij Rennes echter niet verder dan 16 wedstrijden in het eerste team. In 2011 nam Dijon, dat gepromoveerd was naar Ligue 1, Souprayen over voor een bedrag van 1,5 miljoen euro.

 

samuelsouprayen.jpg

 

 

Sindsdien is Souprayen een vast gezicht in de defensie van Dijon. Zijn contract met de Ligue 2-club loopt na dit seizoen af. FC Utrecht hoopt de Fransman te kunnen strikken voor een overgang naar de Domstad.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.