FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 augustus » FC Utrecht A1 verliest eerste competitiewedstrijd

 

 

Kenmerkend voor de 1e competitiewedstrijd van het seizoen was het aantal gecreëerde ten opzichte van het aantal onbenutte kansen. Er waren er vele en geen enkele was aan de Utrechtse voorwaartsen besteed. Het vizier stond niet op scherp. Hoe dat mogelijk was? Geen idee. Als iemand over een jaar aan mij zou vragen, wat mij is bijgebleven van de wedstrijd bij en tegen FC Groningen dan zou het antwoord simpel te geven zijn: het niet benutten van zoveel Utrechtse kansen.

img_description

Net als in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle was het spel goed. FC Groningen werd op eigen helft vastgezet en alleen dankzij persoonlijke fouten aan Utrechtse kant konden de gastheren iets terug doen. In de beginfase o.a. met een bal op de paal. Verantwoordelijk hiervoor was Jafar “Zeefuik” Arias. Verder was het doelman Barry van den Brink die ons met een paar goede reddingen in de wedstrijd hield.

Kansen waren er zat voor ons. In de 2e helft was er voor invaller Maarten de Lange tot 3 keer toe gelegenheid te scoren. Lat en doelman Wieger Sietsma stonden in de weg. Nee, als het op doelpunten maken aankwam gaven de voorwaartsen niet thuis. Wat wel opging is het aloude cliché, dat als je zelf je kansen niet benut, je tegen een tegengoal aan kunt lopen. Zo ook in deze wedstrijd. In de 75e minuut ervan moest Barry van den Brink capituleren op een vrije trap van een andere invaller, Sadik Spijodic.

Het kon niet anders of een katterig gevoel overheerste na afloop. Trainer Pronk: ” Ik ben best tevreden met het vertoonde spel, maar zeer zeker niet met het resultaat. Het kan niet zo zijn dat je veel kansen voor jezelf creëert en niet in staat bent een aantal daarvan te verzilveren. Dat mogen wij ons zelf aanrekenen. Gelukkig staat er al weer snel een wedstrijd op het programma, zodat we deze partij snel van ons af kunnen spelen en kunnen laten zien hoe het wél moet.” Aanstaande zaterdag wordt in Tilburg tegen Willem II/RKC A1 de 2e poulewedstrijd in het toernooi om de NIKE Cup verspeeld. Dan is er gelegenheid om revanche op onszelf te nemen.

FC Groningen/Cambuur A1 - FC Utrecht O19 1-0
75’ 1-0 Sadik Spijodic

opstelling FC Utrecht O19
Barry van den Brink, Collin Seedorf, Joey Papamelodias, Guido Janssen (83. Menno Bark), Sten Admiraal, Sofyan Amrabat, Gyrano Kerk, Carlos Groen (67. Bart Ramselaar), Cedric Badjeck, Hamza Boukhari, Tom van der Linden (42. Maarten de Lange)

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen