FC-Utrecht.org
Home » Teams » FC Utrecht O17 » Wedstrijdverslagen FC Utrecht B1 » 11 04 2015 FC Utrecht O17 FC Volendam O17

 

 

 

Reeds vier dagen na de 2-1 nederlaag in Volendam kregen de mannen van trainer Ruud Heus de kans om revanche te nemen. En dat hebben ze op niet mis te verstane wijze gedaan. De Volendammers werden met een 4-0 nederlaag teruggestuurd naar het palingdorp. FC Utrecht trad aan in een gewijzigde opstelling ten opzichte van de wedstrijd in Volendam, dit ten gevolge van het doorschuiven van een aantal spelers naar O19. Zo kon Jordi Haneveld dit maal het doel verdedigen en hadden O16 spelers Nick Venema en Sylian Mokono ook een basisplaats.

 

FCUtrechtO17-FCVolendamO172014-20151.jpg

 

FC Utrecht kwam goed uit de startblokken en was vast van plan de Volendammers vanaf het begin duidelijk te maken dat er op Zoudenbalch niets te halen viel. Na 2 minuten was het al raak door een schot uit de tweede lijn van Shayne Pattynama, al had hij hier wel de hulp bij van Volendam keeper Kyle Saffrie die er niet goed uitzag. Gesteund door deze vroege meevaller creëerde FC Utrecht de ene kans na de andere, waarbij de goed in vorm zijnde Mitchell van Rooijen een plaag voor de Volendamse defensie bleek. Van al deze kansen werden er het eerste half uur nog 3 verzilverd en was de wedstrijd uiteraard gespeeld. Met name de derde, voorbereidend werk van Van Rooijen werd door Nick Lim binnengeschoven en de vierde, Nick Venema scoorde een echte spitsengoal, na goed werk van Baran Karadag waren het resultaat van mooie aanvallen.

 

FCUtrechtO17-FCVolendamO172014-20152.jpg

 

De tweede helft was voor de statistieken: Volendam had veelal de bal, maar werd nauwelijks gevaarlijk. FC Utrecht had de uitslag nog groter kunnen doen uitvallen, maar Louk Dekkers schoot na een goede aanval voorlangs en Nick Venema scoorde wel, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Vijf minuten voor tijd kreeg Volendam nog de kans om de eer te redden na een overtreding van Baran Karadag binnen de lijnen. De toegekende strafschop werd door Jordi Haneveld echter uit de rechterbenedenhoek getikt, mede daardoor kon hij terugzien op een foutloze wedstrijd.

 

FCUtrechtO17-FCVolendamO172014-20153.jpg

 

Trainer Ruud Heus: “Het verschil met dinsdag was dat wij onszelf nu wel hebben beloond in de eerste helft, daardoor was de wedstrijd voor rust eigenlijk al gespeeld. Het is ook mooi om te zien hoe de invallers iedere keer worden opgenomen in het team, daaruit blijkt de kracht van dit collectief. We kunnen echt trots zijn op deze O17 selectie. Op naar de volgende finale”.

 

FCUtrechtO17-FCVolendamO172014-20154.jpg

 

Scoreverloop:

“02  1-0  Shayne Pattynama

“15  2-0  Rogier Benschop

“20  3-0  Nick Lim (assist Mitchell van Rooijen)

“34  4-0  Nick Venema (assist Baran Karadag)

 

Opstelling FC Utrecht O17:  Jordi Haneveld, Sylian Mokono, Nick Lim, Junior van der Velden, Brian van den Hooff (“74 Zohair El Markhous), Baran Karadag, Louk Dekkers, Shayne Pattynama (“68 Khalid Khajouli), Mitchell van Rooijen (“78 Rashaen de Windt), Nick Venema, Rogier Benschop (“72 Abdelmalik Hemmet).

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.