FC-Utrecht.org
Home » Teams » FC Utrecht O15 » Wedstrijdverslagen FC Utrecht C1 » 28 04 2015 FC Utrecht O15 AZ O15

 

 

 

FC Utrecht O15 strijdt nog altijd mee om het landskampioenschap. In een prima wedstrijd won FC Utrecht met 2-1 van medekandidaat AZ O15.

 

Na twintig minuten kwam FC Utrecht op een verdiende 1-0 voorsprong. De bal werd goed verlengd en na een uitstekende actie om de keeper van AZ heen kon de 1-0 worden binnen getikt. Beide ploegen kregen daarna genoeg kansen, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.
 
In de tweede helft kwam AZ al na acht minuten op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de zijkant ging over de keeper van FC Utrecht heen en viel via de binnenkant van de paal binnen. FC Utrecht zette daarna alles op alles om opnieuw op voorsprong te komen en slaagde in die opzet. Hierna was het de beurt aan AZ om aan te dringen, maar FC Utrecht hield stand en zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning.
 
Met nog één wedstrijd te gaan is AZ afgevallen in de strijd om het kampioenschap. FC Utrecht staat nu 3 punten voor op Ajax O15. Ajax heeft echter nog twee inhaalwedstrijden te spelen tegen Heerenveen en De Graafschap, de twee zwakste teams in de competitie. FC Utrecht en Ajax treffen elkaar vervolgens op 9 mei in Amsterdam, tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Als Ajax nog punten laat liggen in één van de twee inhaalwedstrijden, is een overwinning voor FC Utrecht genoeg voor het landskampioenschap. Wint Ajax beide wedstrijden, dan heeft FC Utrecht een overwinning nodig om een beslissingswedstrijd af te dwingen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.