FC-Utrecht.org
Home » Teams » FC Utrecht O19 » Wedstrijdverslagen FC Utrecht A1 » 31 08 2013 Beker Willem2 RKC Waalwijk O19 FC Utrecht O19

 

31 augustus 2013 (beker)

Willem ll/RKC A1 - FC Utrecht A1 0-5

 

De 2e bekerwedstrijd van FC Utrecht O19 in Groep 3 werd vanmiddag in Tilburg gespeeld. Tegenstander Willem II/RKC A1 had hun 1e partij gewonnen van RJO/FE Feyenoord A2. Vanmiddag zou het er om gaan wie de koppositie gaat innemen. Na 90 minuten voetbal spelen was dat wel duidelijk. Willem II/RKC was niet bij machte om z’n Utrechtse leeftijdsgenoten genoeg tegengas te geven. Het werd een afgemeten 0-5 zege voor de mannen van Robin Pronk.

Al snel in de wedstrijd bleek, dat de gasten sterker waren, maar net als eerder deze week in Groningen werd dat door de Utrechters niet meteen in klinkende munt omgezet. Pas in de 23e minuut was het voor de 1e keer raak. Een diepe bal van Hamza Boukhari liet Gyrano Kerk slim aan zich voorbij gaan ten faveure van Carlos Groen. Zo werd buitenspel omzeilt en konden beide Utrechtse spelers doelman Yannick Millenaar simpel en slim uitspelen: 0-1.

Er volgde een fase waarin Willem II/RKC A1 het idee kreeg dat er toch wat te halen viel. Dat kwam ook, doordat FC Utrecht O19 niet in staat was de score meteen uit te bouwen. Dat duurde tot vlak voor rust, waar het veel eerder beslist had kunnen zijn als de Utrechtse voorwaartsen scherper waren. Weer een diepe bal van Hamza Boukhari zorgde er voor dat Cedric Badjeck oog in oog met doelman Millenaar kwam. Deze laatste eist de hoofdrol voor zichzelf op door opzichtig over de bal te maaien om aldus Badjeck in staat te stellen eenvoudig te scoren.

De rust gebruikt coach Pronk om wat puntjes op de i te zetten en hij stuurt zijn mannen terug het veld in met een duidelijke opdracht: de score uitbouwen. En meteen na rust is het bijna raak, als Carlos Groen als derde in de rij mag afdrukken. Zijn schot verdwijnt net naast het doel van invaller-doelman Taal. Het is dezelfde Groen die de mooiste goal van de middag maakt. Na een vloeiende aanval vanaf de linkerkant pikt hij de afvallende bal op. Zijn schot vanaf zo’n 20 meter ploft fraai in de kruising. De 0-3 staat op het scorebord en er was nog ruim een ½ uur te spelen.

In deze fase stapelen de Utrechtse kansen zich op elkaar, maar vanmiddag zijn ze vooral aan Hamza Boukhari niet besteed. Hij heeft regelmatig teveel tijd nodig en als hij in scoringspositie is staat doelman Taal in de weg. Jammer, maar het is nog niet gedaan. De van Willem II/RKC overgekomen Max van der Doelen valt een kwartier voor tijd in en geeft in dat tijdsbestek 2 x zijn visitekaartje af. Eerst in de 84e minuut, als hij doeltreffend met zijn hoofd is en later, zo goed als in het laatste fluitsignaal van de goed leidende Tilburgse scheidsrechter Chahid, als hij de 0-5 binnenwerkt.

Al met al een goed resultaat, vindt ook trainer Pronk.”Ik heb een uitstekende teamprestatie gezien, vanmiddag. Met uitzondering misschien van de fase net na de 0-1, zijn wij helemaal niet in de problemen geweest en konden wij Willem II/RKC onze wil opleggen en dominant spelen. Dat willen wij elke wedstrijd weer zien te bereiken. Vanmiddag liep dat uitstekend.”

 

Willem II/RKC A1 – FC Utrecht O19 0-5 (Nike Cup)
23. 0-1 Gyrano Kerk
44. 0-2 Cedric Badjeck
68. 0-3 Carlos Groen
84. 0-4 Max van der Doelen
90. 0-5 Max van der Doelen

opstelling FC Utrecht O19: Barry van den Brink, Collin Seedorf (80. Bryan Zwart), Joey Papamelodias, Sten Vrekamp, Sten Admiraal, Sofyan Amrabat (80. Menno Bark), Gyrano Kerk, Carlos Groen (68. Burak Burak), Cedric Badjeck (78. Max van der Doelen), Maarten de Lange (60. Bart Ramselaar), Hamza Boukhari.

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen