FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 april » Alflen en van der Lem het nieuwe trainersduo

 

 

 

Rob Alflen (45) volgt na dit seizoen Jan Wouters op als hoofdtrainer van FC Utrecht, met Gerard van der Lem (61) naast zich als mentor. Binnen enkele weken zal de directie van FC Utrecht de nieuwe technische staf presenteren.


 

Alflen was bij de club assistent van scheidend hoofdtrainer Jan Wouters en is een ras-Utrechter. Hij maakte als voetballer in 1985 zijn debuut in Stadion Galgenwaard. Tot 1991 speelde Alflen bij FC Utrecht en kwam tot 142 wedstrijden in de Eredivisie. Daarna ging hij naar Ajax, maar mede door blessureleed kwam hij in drie jaar tijd tot slechts 27 competitieduels. Hij zou nooit meer zijn topniveau halen, hoewel Alflen verder nog uitkwam voor Vitesse, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo en SC Cambuur.

Sinds vijf jaar is hij in diverse technische functies in dienst van FC Utrecht. Hij vervulde een grote rol in de opbouw van de jeugdopleiding, waaruit inmiddels tal van talenten doorstroomden naar het A-elftal.


 

Van der Lem is door de wol geverfd en werkte onder meer jarenlang in de top als assistent van Louis van Gaal bij Ajax en Barcelona. Binnen FC Utrecht wordt Van der Lem vanwege zijn 'ervaring en kwaliteit' beschouwd als de ideale man om Alflen te ondersteunen. Bovendien heeft ook hij een FC Utrecht-verleden als speler. Tussen 1980 en 1984 kwam de voormalige aanvaller tot 86 competitiewedstrijden en zeventien doelpunten in de Domstad. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen