Jong FC Utrecht heeft op Sportcomplex Zoudenbalch met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong AZ. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Romano van der Stoep en Kevin van Kippersluis tekenden voor de Utrechtse goals.

In de eerste helft speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Beide ploegen wilden wel aanvallen, maar kwamen tot weinig uitgespeelde kansen. Jong FC Utrecht ging combinerend op zoek naar de goal van AZ, maar kon in de laatste fase de aanval vaak niet afmaken. AZ was scherp op de counter en wist te profiteren van soms rommelig spel van FC Utrecht op het middenveld. De grootste kans voor Utrecht in de eerste helft was voor Gyliano van Velzen. Hij zag de bal na een sliding net naast gaan. Een minuut later redde Jeroen Verhoeven knap op een inzet uit een corner van AZ.

Het begin van de tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien als de eerste helft. FC Utrecht probeerde te voetballen en kon iets meer druk zetten, maar deed zichzelf tekort door de aanval niet af te maken. In de 70ste minuut werd een mooie aanval opgezet. Jordi Balk gaf breed op Kevin van Kippersluis, die op zijn beurt Romano van der Stoep bediende. Van der Stoep legde terug op Gyliano van Velzen, die teveel AZ-spelers om zich heen had staan om goed uit te kunnen halen. De combinatie had een mooier einde verdiend.

Twee minuten later was het aan de andere kant raak. Joris van Overeem speelde zichzelf vrij voor keeper Jeroen Verhoeven en schoot de bal laag in: 0-1. Lang kon AZ echter niet van deze voorsprong genieten, want in de 74ste minuut trof FC Utrecht doel. Elroy Pappot legde na een mooie individuele actie de bal terug op Romano van der Stoep. De aanvaller schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied strak in.

FC Utrecht bleef aanvallen, maar opnieuw was het AZ dat scoorde. De bezoekers waren razendsnel in de counter, op een moment dat de druk vooral van Utrechtse zijde kwam. Fernando Lewis wurmde zichzelf na een lange bal overtuigend voor twee verdedigers en faalde oog in oog met Verhoeven niet. AZ stond weer op voorsprong met nog vier minuten te spelen.

Duidelijk niet van plan om helemaal zonder punten het veld te verlaten, ging Jong Utrecht fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel, in de 90ste minuut. Kevin van Kippersluis ging sterk door en rondde zelf ook koelbloedig af. Hij zette daarmee de eindstand van 2-2 op het scorebord.

C Utrecht - AZ (0-0) 2-2

Scheidsrechter: Bob Grilis