FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Jong FC Utrecht verliest van Jong FC Twente

 

 

 

Jong FC Utrecht zal zich een betere competitiestart hebben gewenst. Het team wil bij de eerste vijf eindigen om zich te plaatsen voor de nieuw te vormen tweede divisie, maar bevindt zich na drie wedstrijden in de onderste regionen van de ranglijst.

 

Tegen Jong FC Twente neemt het team van trainer Robin Pronk nog wel de leiding. Na een klein kwartier ontvangt Rubio Rubin de bal van Andreas Ludwig na een handig overstapje van Issa Kallon en schiet diagonaal, precies op maat, de 1-0 tegen de touwen. Jong FC Utrecht dringt daarna aan, maar het is Jari Oosterwijk die vlak voor rust, na slordig balverlies op het Utrechtse middenveld, de gelijkmaker scoort voor Jong FC Twente.

 

Jong FC Utrecht komt na de rust als een speer uit de kleedkamer, drukt de Tukkers direct ver terug en lijkt op weg naar een voorsprong. Mark Diemers schiet snoeihard op de lat, Issa Kallon en Kristoffer Peterson zien hun inzetten gekeerd worden door doelman Joël Drommel en ook Robin de Jong krijgt nog een goede kans. Maar dan scoort Jari Oosterwijk na een snelle uitbraak onverwacht de 1-2 voor Jong FC Twente.

 

Jong FC Utrecht zet daarna nog eens aan en probeert de gelijkmaker te forceren. Maar weer valt de goal aan de andere kant. Merlin Schütte, die voor de Tukkers ook al scoort tijdens de eerste twee speeldagen van het seizoen, kopt van dichtbij de bal in de hoek van het doel en beslist daarmee dik een kwartier voor het einde van de partij de wedstrijd in het voordeel van de Enschedeërs: 1-3.

 

Jong FC Utrecht - Jong FC Twente 1-3 (1-1)
13. Rubio Rubin 1-0
45. Jari Oosterwijk 1-1
56. Jari Oosterwijk 1-2
72. Merlin Schütte 1-3

 

Gele kaart: Joachim Andersen (Jong FC Twente).

Toeschouwers: 400.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Filip Bednarek; Sten Vreekamp, Myenty Abena (23. Jelle de Lange), Darren Rosheuvel, Robin de Jong (75. Rodney Antwi); Rico Strieder, Mark Diemers, Andreas Ludwig; Kristoffer Peterson (67. Hamza Boukhari), Rubio Rubin, Issa Kallon.

 

Opstelling Jong FC Twente:
Joël Drommel; Jeroen van der Lely, Joachim Andersen (77. Jannik Landwehr), Olav Jensen, Lukas Schwering; Jelle van der Heyden, Tim Hölscher, Shadrach Eghan; Vincent Schmidt, Jari Oosterwijk, Merlin Schütte (80. Jonathan Swieter).

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.