FC-Utrecht.org
Home » Jeugdpagina » Verhalen » FC Utrecht Clinic bij Altius groot succes

 

 

 

FC Utrecht Clinic bij Altius groot succes

Er was al een tijdje naar uitgekeken, en gisterenmiddag was het eindelijk zover. Onder ruime publieke belangstelling ging de FC Utrecht clinic van start. Om klokslag half vijf stonden de Altius talenten van de E1 en D1 vol verwachting gereed voor een speciale training, verzorgd door Sjors Ultee. Sjors is de techniektrainer FC Utrecht, en weet als geen ander hoe hij de voetballertjes van deze leeftijd tijdens de training kan laten ervaren hoe het is om een echte profvoetballer te zijn. En dat miste zijn uitwerking niet, want werkelijk iedereen deed vol overgave mee en was na afloop razend enthousiast. 
“Het was super” aldus Levi en Werther, spelers van de D1. “Vooral het kopspel, want dat doen we zelf niet zo vaak op de training.” En o ja, hoe kan het ook anders op deze leeftijd: “Maar het partijtje aan het eind vonden we ook heel leuk”. 
 
Na de training was er even tijd om wat na te praten en een fotootje te maken maar al snel stond het volgende onderdeel op het programma, een wedstrijd tussen Altius B1 en de o16 selectie van FC Utrecht. Een bijzondere wedstrijd, want in het team van FC Utrecht speelt Rik Langhout, die ooit met voetballen is begonnen bij Altius. Nadat Altius aanvankelijk goed meespeelde eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een verdiende 0-3 overwinning voor FC Utrecht. Rik speelde een sterke wedstrijd, en was daarmee een inspirerend voorbeeld voor de Dtjes en Etjes die waren blijven hangen om te zien hoe een speler van Altius het bij een echte profclub doet.
 
Na de wedstrijd was de A1 aan de beurt voor een speciale techniektraining van ruim een uur. En ook al speel je in de A1, er valt altijd nog wat te leren. Mathijs vd Hazel, speler van de A1 en trainer van de D1, maakte zowel de clinic van de E1/D1 als van de A1 mee en was erg enthousiast. “Onze clinic was geweldig, heel wat anders dan we gewend zijn. Maar ook de clinic van de E1/D1 was voor mij als trainer erg leuk en leerzaam om te zien. Bijvoorbeeld hoe ze de inworp trainen in partijvorm of hoe je kan starten met een leuk spel om in de sfeer van de training te komen. Fantastisch. ” 
 
Tegen tienen zat de clinic erop en was de jeugd van Altius weer een voetbalervaring rijker. Maar daarmee was het nog niet gedaan. …………. Wij hebben binnen onze club een ernstig ziek jeugdlid. Na alle ellende die deze knul heeft moeten meemaken, en nog steeds meemaakt, vonden wij dat hij het meer dan verdient om in het zonnetje te worden gezet! Daarom heeft de club gevraagd of Fc Utrecht wellicht iets leuks kon doen voor deze topper. En dat is gelukt! En shirt van Fc Utrecht met zijn naam/nummer en alle handtekeningen van de speler van het eerste van Fc Utrecht! Bijgaande foto laat het shirt zien met de spelers van Fc Utrecht o16. Wat een ontzettend mooi gebaar van deze club!!!!!!!!! Het zou worden uitgereikt aan hem maar hij kon er helaas wegens omstandigheden niet bij zijn….. We zullen zorgen dat het shirt zo snel mogelijk bij hem thuis wordt afgeleverd!
En zo eindigde een zeer geslaagde dag waar bij Altius nog lang over zal worden nagepraat, en die FC Utrecht ongetwijfeld de nodige nieuwe supporters heeft opgeleverd.
 
Volgend jaar maar weer zou je zo denken!

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen