FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 augustus » FC Utrecht O19 begint bekertoernooi met gelijkspel

 

 

FC Utrecht O19 startte het seizoen vandaag met een bekerwedstrijd tegen PC Zwolle A1. En als er ooit een wedstrijd was, waarin er goed gevoetbald werd maar weinig gescoord, was het deze wel. PEC Zwolle trainer Albert van der Haar omschreef de remise na afloop als een `onterecht gelijkspel`. Maar dat was achteraf. FC Utrecht O19 startte het seizoen vandaag met een bekerwedstrijd tegen PC Zwolle A1. En als er ooit een wedstrijd was, waarin er goed gevoetbald werd maar weinig gescoord, was het deze wel. PEC Zwolle trainer Albert van der Haar omschreef de remise na afloop als een `onterecht gelijkspel`. Maar dat was achteraf.

Na een eerste fase, waarin PEC Zwolle goed van start ging, was het de thuisploeg die de toon zette, zij het dat het vaak wat onzuiver was en er verkeerde keuzes gemaakt werden.

In de 25e minuut was de eerste echte doelpoging te noteren, via Collin Seedorf en Gyrano Kerk. De laatste kopte de bal voorlangs. Het was het begin van een periode van kansen en mogelijkheden. Zoals voor Cedric Badjeck, die jammer genoeg een voetlengte te kort kwam. Het wachten was op de voorsprong, maar ook PEC Zwolle liet zich gelden. Een lepe lange bal van IJzerman verraste doelman Barry van den Brink, maar de paal bracht redding.

Vlak voor rust was daar dan de verdiende openingsgoal. Een vrije trap van Sofyan Amrabat spatte uiteen op de lat boven doelman Hauptmeijer en Bart Ramselaar was er als de kippen bij om binnen te koppen. Een discutabel vlagsignaal van de Zwolse assistent-scheidsrechter werd helaas overgenomen door scheidsrechter de Groot. De beelden wezen later uit dat er geen sprake kon zijn van buitenspel. Geen voorsprong dus.

Het duurde tot de 65e minuut in de wedstrijd voordat de voorsprong genoteerd kon worden. Hamza Boukhari joeg de afvallende bal hard binnen. Daar aan vooraf ging een verre ingooi van Sten Admiraal op Cedric Badjeck.

Maar 5 minuten later was het alweer gelijk. Een diagonaal ingeschoten bal sloeg achter Barry van den Brink in de kruising, waardoor de Zwollenaren via Tekay op gelijke hoogte kwamen. En dat werd ook de eindstand, want ondanks alle kansen en mogelijkheden voor de thuisploeg werd er niet meer gescoord.

Voor trainer/coach Robin Pronk was het duidelijk. "Ik zag vandaag veel lichtpunten. Er werd goed gevoetbald, ik zag veel kansen gecreerd worden. Alleen gingen ze er niet in. En dat mogen wij onszelf aanrekenen. Maar ik ben positief en optimistisch want als wij in staat blijven op deze manier wedstrijden te spelen komt het resultaat vanzelf. Aanstaande dinsdag spelen we in en tegen Groningen onze eerste competitiewedstrijd. Dan kunnen we de ingezette lijn weer verder voortzetten."

FC Utrecht O19 - PEC Zwolle A1 (Nike Cup) 1-1
66` 1-0 Hamza Boukhari
71` 1-1 O. Tekay

opstelling FC Utrecht O19
Barry van den Brink, Collin Seedorf, Joey Papamelodias, Guido Janssen (75. Sten Vreekamp), Sten Admiraal, Sofyan Amrabat, Gyrano Kerk, Carlos Groen, Cedric Badjeck (82. Menno Bark), Bart Ramselaar (63. Tom van der Linden), Hamza Boukhari.


uitslagen in groep 3:
FC Utrecht O19 - PEC Zwolle 1-1
RJO/FE Feyenoord A2 - Willem II/RKC A1 2-3

1. Willem II/RKC A1 1-3 (3-2)
2. FC Utrecht O19 1-1 (1-1)
3. PEC Zwolle A1 1-1 (1-1)
4. RJO/FE Feyenoord A2 1-0 (2-3)

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen