FC-Utrecht.org
Home » Teams » Jong FC Utrecht » Wedstrijdverslagen Jong FC Utrecht » 15 09 2014 Jong Go Ahead Eagles Jong FC Utrecht

 

 

 

Je hebt wel eens van die wedstrijden, dat er twee ploegen van het veld stappen die allebei niet erg content zijn met de uitslag. Jong Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht is zo’n partij.

Dat de Deventer talenten niet erg happy zijn met de uitslag, valt als volgt te verklaren: de ploeg van oefenmeester Kick Maatman staat na zeventig minuten spelen met 2-0 voor, maar slaagt er niet in de drie punten over de streep te tellen. Het wordt immers, dankzij een goede comeback van Jong FC Utrecht, 2-2 op Sportpark Zuiderlaan in Twello.
De Utrechtse onvrede zit hem in de slotminuten. Daarin nemen de Domstedelingen de controle over de wedstrijd in handen en ontstaan er diverse kansen. Maar daaruit ontstaat, tot teleurstelling van de formatie van trainer/coach Robin Pronk, niet meer de winnende goal.

 

 

De comeback van Jong FC Utrecht is er desalniettemin een die knap is. Cedric Badjeck maakt na zeventig minuten de aansluitingstreffer voor de Utrechters, die na amper twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aankijken door twee goals van middenvelder Salah Aharar. Badjeck profiteert van een botsing tussen keeper Mickey van der Hart en een centrale verdediger van Jong Go Ahead Eagles en kan de bal eenvoudig in het verlaten doel rossen: 2-1.
Flankspits Gyrano Kerk neemt de gelijkmaker voor zijn rekening. Op het moment dat Jong FC Utrecht alles gooit op een doelpunt en daarvoor zelfs centrale verdediger Myenty Abena naar voren heeft geschoten, valt die goal ook. Badjeck knalt de bal tegen de knuisten van Van der Hart, die het speeltuig recht in de voeten van Kerk stompt. Hij blijft op zijn beurt koel en treft doel: 2-2.

Een reeks aan kansen ten spijt, valt de winnende treffer in de slotminuten niet meer voor Jong FC Utrecht, dat er dankzij een goede comeback in elk geval voor heeft gezorgd dat de marge met de beloftenploeg uit Deventer op de ranglijst niet groter is geworden. Dat zou, met het oog op het vervolg van de competitie na deze voorrondepoule, wel eens van groot belang kunnen zijn.

 

 

Oh, en of iedereen het veld verliet met het gevoel dat er meer had ingezeten? Nee. Ruud Boymans, spits van FC Utrecht, maakte na wekenlang uit de running te zijn geweest in Jong FC Utrecht zijn eerste speelminuten weer. De sterke aanvaller deed ruim een uur mee en maakte in dat uur een gretige, fitte en scherpe indruk.Jong Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht 2-2 (2-0)
8. Salah Aharar 1-0
18. Salah Aharar 2-0
71. Cedric Badjeck 2-1
83. Gyrano Kerk 2-2

Gele kaarten: Mawouna Amevor (Jong Go Ahead Eagles) en Myenty Abena (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 250.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling Jong Go Ahead Eagles:
Mickey van der Hart; Ricardo Malaihollo, Mawouna Amevor, Robin van der Meer, Basil Camara; Lars Lambooij, Jeffrey Rijsdijk, Salah Aharar (81. Jordy van Dalen); Djeremy Zandvliet (83. Puck Postma), Teije ten Den, Nick de Bondt.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Timo Letschert (50. Laurens van der Voort), Myenty Abena, Jeff Hardeveld, Darren Rosheuvel; Adam Sarota, Fernando Quesada (62. Erwin de Groot), Mark Diemers; Gyrano Kerk, Ruud Boymans (62. Cedric Badjeck), Hamza Boukhari.

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen